Premierul Viorica Dăncilă a convocat marţi dimineaţă, începând cu ora 10, mai mulţi membri ai Cabinetului, pentru a participa la o şedinţă operativă de evaluare a pagubelor produse de inundaţii şi a măsurilor rapide de intervenţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La şedinţă vor participa: ministrul Dezvoltării Regionale Paul Stănescu, ministrul Afacerilor Interne Carmen Daniela Dan, ministrul Apărării Naţionale Mihai-Viorel Fifor, ministrul Finanţelor Publice Eugen Teodorovici, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Petre Daea, ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale Lia-Olguţa Vasilescu, ministrul Sănătăţii Sorina Pintea, ministrul Apelor şi Pădurilor Ioan Deneş, ministrul Tineretului şi Sportului Ioana Bran.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat luni că în toate localităţile afectate de inundaţii se fac în aceste zile evaluări ale pagubelor, astfel încât în şedinţa de Guvern de joi să poată fi alocate fonduri în sprijinul comunităţilor. De asemenea, Dăncilă a precizat că România va apela la Fondul Solidaritatea, pentru că pierderile sunt imense.

”După ce finalizăm evaluările, am vorbit cu doamna comisar Corina Creţu, astfel încât să accesăm şi fondul de solidaritate, pentru că pagubele sunt foarte mari. Vom face o evaluare din punct de vedere al localităţilor, ne referim şi la locuinţe, la drumuri, căi de acces, agricultură, astfel încât ajutorul Guvernului să vină în toate aceste domenii. Avem fonduri, vom vedea cum facem să acoperim toate aceste pagube. O să apelăm şi la fondul de solidaritate, dar până când acest fond ajunge în România, trebuie să punem la bătaie fondurile care le avem, ca oamenii să aibă un ajutor imediat. Fondul de solidaritate durează mai mult”, a precizat Dăncilă.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.