PSD nu a majorat pensiile, ci le-a scăzut prin faptul că a amânat creşterea lor, iar fiecare pensionar a pierdut 35 la sută din creşterea la care avea dreptul prin legea pensiilor, afirmă liderul PNL Ludovic Orban.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Guvernul se bate cu cărămida-n piept că a mărit pensiile românilor. De fapt, în cursul acestui an PSD şi partenerii săi de la guvernare au tăiat pensiile românilor. În conformitate cu legea pensiilor, de la 1 ianuarie pensia fiecărui pensionar ar fi trebuit să crească, punctul de pensie cu 8 la sută, în conformitate cu calculul prevăzut în pensie, şi anume 50 la sută a salariului mediu brut plus rata inflaţiei. PSD a refuzat să aplice legea prin legea bugetului de stat, a amânat creşterea pensiilor cu data de 1 iulie, data de la care a crescut punctul de pensie cu 10 la sută. Fiecare pensionar a pierdut din creşterea la care avea dreptul în conformitate cu legea pensiilor faţă de modalitatea în care PSD a aplicat creşterea, aproximativ 35 la sută”, a declarat luni Ludovic Orban, după şedinţa Biroului Executiv al PNL.

Liderul PNL a subliniat că pensiile nu au fost majorate, ci chiar scăzute, argumentând cu datele INS, care ar arăta că pensia medie din primul trimestru al anului 2018 a scăzut faţă de pensia medie din ultimul trimestru din 2017.

„De la 1 iulie, nu doar că PSD nu majorează pensiile, dar a tăiat pensiile. Dacă adăugăm datele furnizate de INS, care relevă faptul că pensia medie din primul trimestru al anului 2018 a scăzut faţă de pensia medie din ultimul trimestru din 2017, de aproape un procent, adăugăm şi erodarea puterii de cumpărare datorită creşterii dramatice a inflaţiei la 5,4 la sută, vedem panorama modului în care partidele de la guvernare şi-au bătut joc de părinţii şi bunicii noştri, păcălindu-i că o să le crească pensiile, când ei de fapt le-au scăzut”, a mai spus Orban.

Punctul de pensie a crescut începând de duminică cu 10%, de la 1.000 la 1.100 de lei, iar pensia minimă garantată se va majora cu 20%. Anul viitor, punctul de pensie este aşteptat să urce cu 15%.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.