Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, luni, în localitatea buzoiană Căneşti, unde s-a aflat alături de premierul Viorica Dăncilă, că se intenţionează realizarea unei strategii de apărare împotriva inundaţiilor, ”însă acest lucru nu se va întâmpla mâine”. Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a precizat, după afirmaţiile ministrului Carmen Dan, că aceste documente există deja, fiind realizate în funcţie de hărţile de risc, dar că aplicarea lor durează.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Carmen Dan a declarat că, în funcţie de hărţile de risc întocmite la nivelul consiliilor judeţene, se urmăreşte realizarea unei strategii de apărare împotriva inundaţiilor.

”La nivelul Consiliilor Judeţene se întocmesc acele hărţi de risc şi în funcţie de ele noi ne propunem strategiile de apărare împotriva inundaţiilor. În situatii limită, avem posibilitatea să intervenim şi să consolidăm, să apăram zonele expuse riscului. Asta e rolul acestei strategii. Încercam să urmărim cu multă atenţie lucrul acesta, însă nu se poate inatâmpla maine, e o realitate. Situaţiile pe care le cunoaşteţi  nu au fost generate ieri, sunt situatii vechi. Rolul nostru e să gândim această strategie, astfel încât să punem oamenii la adăpost, pentru că e tot ce contează”, a spus Carmen Dan

Totodată, ministrul de Interne a apreciat că perioada inundaţiilor a fost trecută ”cu bine”, şi datorită unei bune comunicări între forţele de intervenţie şi responsabilii din plan local.

Ulterior, reprezentanţii MAI au precizat, pentru News.ro, că strategiile de răspuns cuprind acţiunile pe care autorităţile trebuie să le aplice, unde şi câte forţe sunt necesare pentru acestea. Strategiile de apărare împotriva inundaţiilor sunt realizate în funcţie de hărţile de risc.

Astfel, afirmaţia ministrului Carmen Dan „însă nu se poate întâmpla de mâine” se referea la aplicarea imediată a strategiilor, nu la realizarea lor.

Zeci de localităţi din întreaga ţară au fost afectate de inundaţii, sute de case şi gospodării fiind inundate. Peste 760 de persoane au fost salvate de către autorităţi din situaţii de risc. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.