Traficul rutier este afectat pe cinci drumuri naţionale şi pe 13 drumuri judeţene, iar traficul feroviar este întrerupt pe două tronsoane de cale ferată, iar cinci localităţi din Covasna, Harghita şi Suceava sunt nealimentate cu energie electrică în urma inundaţiilor, arată ultimul bilanţ transmis duminică de Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Pe parcursul nopţii, s-a intervenit pentru evacuarea a 45 de persoane, iar situaţia revine la normal în zonele afectate, afirmă MAI.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

a această oră nu mai sunt atenţionări sau avertizări meteorologice în vigoare. Mai sunt valabile avertizări hidrologice pana astăzi, la ora 16.00, respectiv mâine, la ora 16.00.

În acest moment, traficul rutier este afectat pe cinci drumuri naţionale şi 13 drumuri judeţene, iar traficul feroviar este întrerupt pe două tronsoane de cale ferată, secţia 205 Băbeni - Alunu la km feroviar 34+400 de metri şi secţia de cale ferată 403 Braşov - Întorsura Buzăului, la Budila, după ce podul feroviar din localitate a fost dărâmat de viituri.

De asemenea, la primele ore ale diminetii se înregistrau întreruperi în alimentarea cu energie electrică în cinci localităţi din trei judeţe - Covasna, Harghita şi Suceava - unde erau afectaţi peste 200 de consumatori, şi se acţionează pentru remedierea situaţiilor.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Neamţ a fost convocat în această dimineaţă pentru analizarea situaţiei de pe râurile Siret şi Moldova, unde s-au înregistrat creşteri ale debitelor şi luare măsurilor necesare, mai precizează MAI.

Conform MAI,  situaţia revine la normal în zonele afectate, unde s-a intervenit t cu peste 20.000 de angajaţi şi aproximativ 7.400 mijloace tehnice.

"După finalizarea intervenţiilor în zonele afectate, autorităţile locale vor face evaluarea pagubelor produse şi se vor analiza variantele pentru sprijinirea populaţiei în vederea refacerii locuinţelor afectate", adaug[ sursa citată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.