Începând cu data de 1 iulie vor intra în vigoare preţurile avizate de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) pentru serviciul universal, aplicate de Furnizorii de Ultimă Instanţă (FUI) clienţilor finali din portofoliul propriu, autoritatea anunţând vineri că a aprobat scăderea, în medie, cu 3,53% a preţurilor maxime.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În şedinţa din 22 mai comitetul de reglementare al ANRE a aprobat scăderea, în medie, cu 3,53% a valorii preţurilor maxime pentru serviciul universal care vor aplicate de fiecare FUI obligat consumatorilor casnici pe o perioadă de 1 an, respectiv pe perioada 1 iulie 2018 – 30 iunie 2019”, a anunţat vineri autoritatea.

De asemenea, în şedinţa din 20 iunie, comitetul de reglementare a aprobat desemnarea Enel Energie Muntenia în calitate de Furnizor de Ultimă Instanţă opţional (FUI opţional), pentru zonele de reţea Moldova, Oltenia, Muntenia Nord, Transilvania Nord şi Transilvania Sud.   

În calitate de FUI opţional, Enel Muntenia SA asigură, la cerere, furnizarea energiei electrice în regim de serviciu universal, în aceleaşi condiţii de siguranţă şi calitate ca şi FUI obligat şi la un preţ mai mic. 

Pentru perioada 1 iulie 2018 – 30 iunie 2019, preţul avizat pentru FUI opţional Enel Muntenia este cu 0,3% mai mic faţă de cel al furnizorului obligat pentru zona de reţea respectivă.

Un client casnic poate schimba oricând şi fără costuri FUI obligat cu un FUI opţional, care păstrează obligaţia de a asigura furnizarea energiei electrice în regim de serviciu universal, în aceleaşi condiţii de siguranţă şi calitate.

În prezent, clienţii casnici de energie electrică au dreptul să-şi schimbe, în mod gratuit, furnizorul  şi pot încheia contracte ȋn regim concurenţial, cu oricare dintre furnizorii activi pe piaţa de energie electrică.

Preţurile pentru serviciul universal care au fost avizate de ANRE pentru furnizorii de ultimă instanţă obligaţi şi pentru furnizorul de ultimă instanţă opţional pot fi consultate la domeniul Energie electrică, secţiunea Legislaţie de site-ul ANRE.

În cazul în care, un client casnic doreşte să revină din piaţa concurenţială la regimul de serviciu universal, o poate face oricând, adresându-se FUI obligat sau oricărui FUI opţional din zona sa de reţea, având asigurat preţul avizat de ANRE.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.