Liderul PNL, Ludovic Orban, a anunţat că Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a aprobat joi solicitarea PNL de a sesiza Comisia de la Veneţia cu privire la modificările aduse Codurilor penale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“PNL, ca şi în cazul legilor justiţiei, şi în cazul Codului penal şi Codului de procedură penală s-a adresat APCE în vederea sesizării Comisiei de la Veneţia. Astăzi, Comisia de Monitorizare a Comisiei Europei a aprobat solicitarea formulată de PNL şi a decis sesizarea Comisiei de la Veneţia privitor la toate modificările care sunt aduse la Codul de procedură penală şi la Codul penal”, a anunţat Ludovic Orban.

În perioada 11-12 iunie, o delegaţie a Comisiei de la Veneţia s-a aflat într-o vizită de două zile la Bucureşti, pe tema modificărilor la legile justiţiei, în urma unei solicitări formulate de PNL.

În cadrul vizitei, delegaţia s-a întâlnit cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, preşedintele Klaus Iohannis, dar şi cu membrii Comisiei speciale privind modificarea legilor justiţiei. De altfel, preşedintele Comisiei speciale, deputatul PSD Florin Iordache, s-a aflat săptămâna trecută la Bruxelles, după ce Comisia de la Veneţia l-a invitat să răspundă unor întrebări.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.