Peste 1000 de persoane au participat, miercuri seară, la un marş de la Parcul Izvor la Piaţa Victoriei, în semn de protest faţă de respingerea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă. Oamenii au scandat împotriva PSD şi a Guvernului, sloganurile favorite fiind ”Demisia”, Analfabeta” şi ”Nu vrem să fim conduşi de hoţi”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE 23:00 - Protestul din PIaţa Victoriei s-a încheiat

Protestul din Piaţa Victoriei s-a încheiat, fără a se înregistra incidente. Protestatarii au părăsit rând pe rând piaţa, după ce au cerut în repetate rânduri demisia premierului, dar şi a lui Liviu Dragnea. S-au scandat lozinci împotriva Guvernului, a lui Liviu Dragnea şi s-au cerut alegeri anticipate.



Protestul din Piaţa Victoriei s-a încheiat fără incidente, oamenii începând să plece rând pe rând, după ora 22.00.

Manifestanţii au cerut în repetate rânduri demisia Vioricăi Dăncilă, dar şi a lui Liviu Dragnea şi s-au cerut alegeri anticipate.

”PSD, ciuma roşie!”, ”Demisia!”, ”Ieşiţi din casă, dacă vă pasă”, ”Nu vrem să fim conduşi de hoţi”, dar şi ”Hoţii” s-a scandat în piaţă.

Foto: George Calin / Inquam Photos
Foto: George Calin / Inquam Photos

Protestatarii, nemulţumiţi de rezultatul moţiunii de cenzură, şi-au exprimat dezamăgirea şi au scandat "Păcat de sângele vărsat", dar şi "Ce vrem noi e şi pentru voi!" sau " Veniţi cu noi, vă fură şi pe voi!".

La protestul din PIaţa Victoriei au participat atât persoane care au venit direct la acest protest, cât şi manifestanţi care au participat la protestul din Parcul Izvor şi au venit în coloană în faţa sediului Guvernului. 

UPDATE 21:30 - Protestatarii care au plecat din Parcul Izvor au ajuns în Piaţa Victoriei

Protestatarii care au plecat din Parcul Izvor au ajuns în Piaţa Victoriei şi continuă să scandeze împotriva PSD şi a Guvernului. ”Demisia”, Analfabeta” şi ”Nu vrem să fim conduşi de hoţi” se scandează în continuare. Oamenii sunt nemulţumiţi de respingerea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă.

Manifestanţii care au participat la protestul din Parcul Izvor au ajuns în Piaţa Victoriei unde continuă manifestaţia şi se scandează în continuare lozinci împotriva PSD, a Guvernului, a lui Liviu Dragbea, dar li împotriva ALDE. 

Foto: George Calin / Inquam Photos
Foto: George Calin / Inquam Photos

Protestatarii au pornit din Parcul Izvor către Piaţa Victoriei cu puţin timp înainte de ora 19.00, după ce şi-au exprimat nemulţumirea faţă de respingerea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă.

Peste o mie de persoane participă în continuare la protest şi scandează împotriva Guvernului, a PSD, dar şi a ALDE.

”Demisia”, Analfabeta”, ”Nu vrem să fim conduşi de hoţi”, ”PSD, ciuma roşie” sau ”Ieşiţi afară, trădători de ţară”, sunt doar câteva dintre lozincile care se scandează.

Foto: George Calin / Inquam Photos
Foto: George Calin / Inquam Photos

Protestatarii au steaguri, fluiere, vuvuzele, tobe, dar şi portavoci şi anunţă că vor continua protestul în faţa clădirii Guvernului.

Protestul din Parcul Izvor a durat mai mult de şase ore, iar în momentul de vârf au fost aproximativ 4.500 de persoane. Acestora li s-au alăturat reprezentanţi ai USR, inclusiv liderul formaţiunii Dan Barna, fostul premier Dacian Cioloş, dar şi liderul PNL, Ludovic Orban.

Parlamentarii USR au îndemnat românii să îşi ia liber de la serviciu şi să iasă la protest, miercuri, când s-a dezbătut moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă. 

Şi liberalii au făcut apel ca oamenii să iasă în stradă, spunând că miercuri se va vedea cine pune România pe primul loc şi cine preferă să fie susţinătorul unui regim toxic pentru ţară.

 

 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.