Deputatul ALDE Varujan Vosganian a susţinut, miercuri că moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă a fost "un cuplaj fotbalistic", afirmând că aritmetica arată opoziţiei că moţiunea va avea atâtea voturi câţi protestatari au fost marţi seară în Piaşa Victoriei. Vosganian s-a referit apoi la partidul care, dacă se stinge lumina, îşi încetează activitatea, iar atunci când nu huiduie sau tropăie în Paralment, bat la porţile ALDE. Ulterior, el şi-a explicat pe Facebook declaraţia, precizând că "celălalt partid care, dacă e pană de curent, îşi încetează activitatea e USR".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Vosganian îşi explică declaraţia referitoare la cei care bat la porţile ALDE şi la partidul care dacă se stinge lumina îşi încetează activitatea: Celălalt partid care, dacă e pană de curent, îşi încetează activitatea e USR

”Asta nu a fost moţiune de cenzură, a fost un fel de cuplaj fotbalistic, pentru că tot acest comportament, cu eşarfe întinse (de PNL şi USR în plen – n.r.), e comportament de stadion. (...) Într-adevăr, nu poţi să faci o moţiune de cenzură fără să spui ce Guvern ai, ce viziune ai, fără să cunoşti cifre. Aritmetica este fundamentală şi faptul că nu ştiţi aritmetică vă sugerează şi să depuneţi moţiune de cenzură, pentru că simpla aritmetică va arăta că aveţi atât de multe voturi câţi protestatari aţi avut ieri în Piaţa Victoriei, împreună cu dumneavoastră”, a declarat Varujan Vosganian.

Vosganian s-a referit apoi la partidul la care dacă se stinge lumina, îşi încetează activitatea, iar atunci când nu huiduie sau tropăie în Parlament, bat la porţile ALDE.

”Un singur cuvânt despre colegii ceilalţi, partidul care, dacă e pană de curent, îşi încetează activitatea. Stimaţi colegi, înţeleg că dvs bateţi la porţile ALDE atunci când nu sunteţi în Piaţă sau atunci când nu huiduiţi sau tropăiţi în Parlament, să ştiţi că ALDE nu o să accepte niciodată un partid care nu respectă drepturile omului, care nu are în registrul această sintagmă şi care exprimă solidaritatea cu cei care fac abuzuri, nu cu victimele abuzurilor. Într-un fel, mă consolează faptul că dvs veţi merge numai până la capăt. Noi vom merge înainte cu o Românie care nu are capăt, cu o Românie nesfârşită, cu o Românie aşa cum a spus regele nostru, Mihai, îi datorăm ca moştenire ceea ce am primit şi noi de la înaintaşii noştri. Aşadar, dragii mei, rămâneţi acolo în capătul acesta. Îmi doresc ca zidul să nu fie prea gros. Noi vom merge înainte”, a mai spus deputatul ALDE.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.