Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a spus marţi, la finalul întâlnirii cu liderul PNL, Ludovic Orban, că opoziţia nu poate dărâma actualul Guvern fără ajutorul PSD-ALDE sau fără ruperea Coaliţiei. Kelemen Hunor a afirmat că, dacă ar vota toate partidele de opoziţie şi UDMR moţiunea de cenzură, atunci ar fi 190 de voturi, iar pentru ca moţiunea să fie admisă şi Guvernul să cadă sunt necesare 233 de voturi. El a evitat să spună cum va vota UDMR la moţiune, spunând că formaţiunea va decide şi va anunţa miercuri dimineaţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Kelemen Hunor, întrebat dacă este mulţumit de Guvern: Sunt lucruri de care sunt nemulţumit, de exemplu ministrul Transporturilor şi declaraţiile legate de autostrăzi şi sunt chestiuni de care sunt mulţumit, de exemplu Victor Negrescu

"Am avut o întâlnire cu Ludovic Orban. Am discutat un pic despre situaţia poitică, am luat-o aşa, foarte sistematic, matematic. Şi am adunat  tot ce se poate aduna la un loc, ca să vadă toată lumea, şi el, să vadă şi el cam unde suntem. Maxim 194 - 195 de voturi, dacă nu ţinem cont de nimic. Pana la 233, mai sunt multe voturi lipsă. În acest moment, opoziţia, completată eventual cu o parte dintre minorităţi, nu are şanse să dărmâne Guvernul", a spus Kelemen Hunor.

El susţine că moţiunea nu are şanse să treacă.

"Am discutat un pic despre dacă ar fi, ce s-ar întâmpla după. Sunt 3-4 variante prezentate de Ludovic Orban, de ieşire dintr-o situaţie care eventual după căderea Guvernului ar trebui rezolvate, şi cu asta am şi terminat discuţia. Nu am discutat despre programul de guvernare, nu am discutat despre miniştri, despre persoana primului-ministru, despre ce ar trebui să facă cel care vrea să înlocuiască Guvernul actual . Deci, din acest punct de vedere, sigur toate calculele duc spre un singur rezultat. În acest moment, cei care au iniţiat moţiunea de cenzură nu au voturile necesare pentru a dărâma Guvernul. Fără PSD, fără ALDE, fără ruperea Coaliţiei nu se poate dărâma, indiferent cine ce spune, pentru că cifrele nu mint. Cifrele sunt extrem de simple şi extrem de simplu e de făcut un calcul. Noi vom continua discuţiile şi în lunile care urmează, pentru că, pana la urmă, e corect să discuţi, dar nu am putut să dăm un răspuns pentru că noi mâine dimineaţă luăm o decizie", a mai spus liderul UDMR.

El a evitat să spună cum va vota UDMR la moţiune, precizând că formaţiunea va decide şi va anunţa miercuri dimineaţă.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, şi liderul UDMR, Kelemen Hunor, s-au întâlnit marţi dimineaţă la sediul PNL din Modrogan, declarau surse din PNL pentru News.ro. 

Moţiunea de cenzură iniţiată de PNL şi susţinută de USR şi PMP împotriva Guvernului Dăncilă a fost citită marţi în plenul Parlamentului. Pentru ca moţiunea să treacă, iar Guvernul să cadă, sunt necesare voturile favorabile a 233 de parlamentari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.