O camionetă a intrat marţi dimineaţa, la Amsterdam, în faţada sediului unuia dintre principalele grupuri de presă olandeze, după care a luat foc, fără să facă victime, a anunţat poliţia, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În această (marţi) dimineaţa, către ora (locală 4.00 (5.00, ora României), o camionetă de livrări a intrat în faţada sediului social al unui grup de presă”, a anunţat poliţia într-un mesaj postat pe Twitter.

În clădire se află sediul conducerii ziarului De Telegraaf, un tabloid popular.

Poliţia estimează că este vorba despre un act intenţionat.

Şoferul a fugit imediat după ce camioneta a luat foc.

De Telegraaf a apreciat, de asemenea, că este vorba despre un atac deliberat şi a dat asigurări, prin redactorul-şef Paul Jansen că ziarul ”nu se va lăsa intimidat”.

Vehiculul, a precizat el, a fost oprit foarte repede în cursa sa, deoarece faţada era făcută dintr-o sticlă foarte securizată.

Televiziunea a difuzat imagini cu pompieri, sosiţi foarte rapid la faţa locului, luptând cu flăcări imense în jurul camionetei, încastrate în faţada de sticlă a imobilului.

Marţi în zori locul era clacinat.

Joia trecută un bărbat a tras o grenadă anti-tanc în altă clădire din Amsterdam, în care se află de asemenea sedii media, fără să facă victime.

Bărbatul arestat, a fost identificat ca fiind liderul unei benzi locale de motociclişti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.