Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat, luni, că formaţiunea sa va decide miercuri dimineaţă ce face la moţiunea de cenzură care va fi votată de plenul reunit în aceeaşi zi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Miercuri dimineaţă la ora 9.00 vom avea şedinţa comună a grupurilor reunite, acolo vom lua o decizie formală legată de moţiunea de cenzură. Până atunci, nu. Până atunci, vom discuta cu colegii noştri, vom vedea ce se va întâmpla, dar decizia o vom lua miercuri dimineaţă”, a declarat Kelemen Hunor.

El a spus că ultima dată s-a întâlnit cu liderul PNL, Ludovic Orban, în 28 mai, la o cafea, pentru 12-13 minute şi i-a spus că UDMR este interesată de ceea ce se va întâmpla cu guvernarea după moţiunea de cenzură, cine va fi premierul, precum şi programul de guvernare, miniştrii pentru portofoliile cele mai importante. Kelemen a spus că, dacă aceste răspunsuri sunt convingătoare, trebuie discutată apoi relaţia PNL-UDMR şi ce cred liberalii despre relaţiile româno-maghiare.

”Şi dacă am rezolvat şi această problemă, atunci vin eu în faţa colegilor de la UDMR şi le spun că da, trebuie să dăm un vot”, a continuat Kelemen.

Liderul UDMR a relatat că Orban l-a întrebat şi ce crede despre anticipate, iar el i-a spus că în opinia sa nu se poate ajunge la anticipate.

”Mi-a promis promis că atunci când va avea răspunsuri mă va contacta, azi am avut o convorbire scurtă, probabil că ne vom vedea în zilele următoare”, a relatat Kelemen Hunor.

El a spus că a fost o discuţie la o cafea, nu o negociere.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.