Serviciul Român de Informaţii (SRI) transmite luni un mesaj "în urma ultimelor evenimente şi declaraţii publice”, spunând că este regretabil că se fac afirmaţii false şi acuzaţii nefondate despre instuţie şi condamnă aceste"„încercări de denigrare”. Directorul SRI, Eduard Hellvig, dă asigurări că Serviciul nu se implică în jocuri de putere şi nici în dezbateri publice. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a spus, luni, că e bine ca SRI să nu se mai implice în nimic altceva decât în atribuţiile sale legale şi a susţinut că Eduard Hellvig ”a cedat” statului paralel.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Liviu Dragnea: Eduard Hellvig a cedat statului paralel. E bine ca SRI să nu mai fie implicat în nimic altceva în afară de atribuţiile legale şi constituţionale

"Este regretabil faptul că se încearcă atragerea Serviciului Român de Informaţii într-o zonă a speculaţiilor prin afirmaţii false, acuzaţii nefondate şi calomnierea cadrelor Serviciului. SRI condamnă ferm aceste încercări de denigrare a instituţiei şi îi asigură pe partenerii interni şi externi că va ramâne ancorat în misiunile sale care privesc exclusiv securitatea naţională. Directorul SRI, domnul Eduard Hellvig, îi asigură pe toţi cetăţenii României de neimplicare în niciun fel de jocuri de putere, de menţinere a instituţiei în afara dezbaterilor politice şi de determinare în efortul conjugat de a prezerva securitatea naţională”, transmite SRI.

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat vineri că nu îl sperie preşedintele Klaus Iohannis, directorul SRI Eduard Hellvig, şefa DNA  Laura Codruţa Kovesi sau fostul preşedinte Traian Băsescu. ”Decizia mea este foarte fermă. Rămân la conducerea PSD pentru a duce toate aceste lucruri la capăt, şi le voi duce. Rămân şi în conducerea majorităţii parlamentare împreună cu domnul preşedinte Călin Popescu Tăriceanu. Nu va trece moţiunea de cenzură, în schimb şi eu, şi colegii mei am decis astăzi să fim mult mai fermi şi mult mai radicali cu tot ceea ce trebuie să facem. Nu mă sperie nici Iohannis, nici Hellvig, nici Pahonţi, nici Kovesi, nici Băsescu, nici Ponta, nici Oprea, nici alţii. Obiectivele la care m-am angajat şi pentru care mi-am asumat responsabilitatea rămân aceleaşi şi împreună cu colegii mei le vom duce la capăt”, a avertizat Liviu Dragnea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.