Autorităţile din Singapore au anunţat că au cheltuit 12 milioane de dolari americani pentru a găzdui întâlnirea dintre preşedintele SUA Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anunţul a fost făcut duminică, iar suma este mai mică decât cea raportată iniţial, care a stârnit nemulţumiri în rândul cetăţenilor.

Cea mai mare parte din bani a fost cheltuită pentru securitate, a spus ministrul de Externe, fără a da detalii.
 
Prim-ministrul Lee Hsien Loong estimase că evenimentul a costat Singapore aproximativ 15 milioane de dolari americani. Ministrul de Externe Vivian Balakrishnan a spus că suma a cuprins şi camera de hotel a lui Kim.
 
Aceste estimări au stârnit nemulţumiri pe platformele social media. Experţii în marketing au spus că publicitatea generată de găzduirea summitului ar putea valora de zece ori mai mult decât costurile.

Trump şi Kim au petrecut trei zile în Singapore pentru summitul din 12 iunie, la care cei doi s-au angajat să colaboreze pentru stoparea programului nuclear al Coreei de Nord şi îmbunătăţirea relaţiilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.