Şoferii Uber care utilizează vehicule electrice ar putea primi o mărire de salariu în cadrul unui proiect pilot lansat de companie în această săptămână, pentru a-i convinge să renunţe la vehiculele cu carburanţi fosili în favoarea unor modele nepoluante, relatează portalul The Verge.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania a anunţat un program pilot pe un an de zile prin intermediul căruia va oferi stimulente băneşti unora dintre şoferii care folosesc vehicule electrice, obiectivul fiind să faciliteze cel puţin 5 milioane de călătorii în următoarele 12 luni.

Uber adaugă totodată funcţii la aplicaţia sa pentru şoferii care folosesc anumite tipuri de vehicule şi se asociază cu organizaţii non-profit şi cu cercetătorii UC-Davis, pentru a descoperi noi modalităţi prin care Uber şi autorităţile locale să încurajeze adoptarea de vehicule

Directorul pentru sustenabilitate al Uber, Adam Gromis, a spus că, pe măsură ce oraşele se îndreaptă spre sisteme de transport sustenabile, companii precum Uber trebuie să devină mai prietenoase cu mediu.

”Dacă nu vom putea oferi forme mai eficiente de mobilitate, nu vom furniza soluţia bună dorită de oraşe. Acesta este motivul pentru care ne-am implicat cu biciclete. Acesta este motivul pentru care lucrăm la tranzit. Acesta este motivul pentru care ne concentrăm pe electrificare”, a declarat Gromis publicaţiei Los Angeles Times.

Programul pilot se va desfăşura în şapte oraşe: Austin, Los Angeles, Montreal, Sacramento, San Diego, San Francisco şi Seattle.

Stimulentele băneşti pentru şoferii care vor trece la vehicule electrice vor varia de la oraş la oraş.

În Sacremento, de exemplu, compania publică de utilităţi SMUD oferă 1,25 dolari pentru o călătorie efectuată cu un vehicul cu emisii zero, iar Uber va rotunji suma la 1,5 dolari.

Şoferii vor mai primi acces la încărcarea gratuită a vehiculelor, prin intermediul reţelei DC a SMUD.

Şoferii cu vehicule electrice hibride şi cu vehicule electrice cu baterii care vor efectua curse în afara razei de acoperire a companiei de utilităţi vor primi un stimulent de 1,5 dolari pe călătorie din partea Uber.

În San Diego şi  în San Francisco, Uber intenţionează să plătească aceşti şoferi cu 1 dolar pe călătorie. De asemenea, în următoarele săptămâni vor fi instalate staţii de încărcare la centrul Greenlight Hub al Uber din San Diego.

Plăţile Uber vor fi de maximul 20 de dolari pe săptămână.

În 2017, şoferii cu vehicule electrice ai Uber au efectuat circa 4 milioane de curse în SUA şi Canada, iar ideea de a mări numărul acestora la 5 milioane pare realizabilă, potrivit companiei.

Rivalitatea dintre Uber şi Lyft este un alt stimulent. Lyft a anunţat recent o investiţie de mai multe milioane de dolari pentru a deveni un serviciu de transport care nu generează dioxid de carbon.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.