Aproximativ 4.000 de oameni au protestat miercuri seară în Piaţa Victoriei din Capitală, unde oamenii au scandat "Rezistăm, nu plecăm", "PSD, ciuma roşie", "Demisia", "Dragnea, nu uita, România nu-i a ta", iar în piaţă a fost montat un banner de mari dimensiuni cu mesajul "Curtea Constituţională a penalilor". În timpul protestelor, au avut loc altercaţii între manifestanţi şi jandarmi, opt persoane fiind ridicate de forţele de ordine şi duse la Poliţie. La manifestaţie a participat şi filosoful Mihai Şora, care a postat pe Facebook imagini cu el în mijlocul mulţimii, cu mesajul "Ieşiţi în piaţă, oameni buni".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

UPDATE 23:28 - Protestul din Piaţa Victoriei s-a încheiat

Manifestaţia din Piaţa Victoriei din Capitală - unde peste 4.000 de oameni au protestat faţă de modificarea codurilor penale - s-a încheiat după aproximativ cinci ore. În timpul protestelor, au avut loc altercaţii între manifestanţi şi jandarmi, opt persoane fiind ridicate de forţele de ordine şi duse la Poliţie.

După ora 23.00, oamenii care au protestat în faţa Guvernului au început să plece.

UPDATE 23:03 - Alte şase persoane au fost ridicate de jandarmi şi duse la Poliţie

Alte şase persoane participante la manifestaţia de miercuri seară din Piaţa Victoriei din Capitală au fost ridicate de jandarmi şi duse la Secţia de Poliţie, anunţă jandarmeria, care spune că acestea au blocat traficul pe bulevardul Aviatorilor.

"În urma incidentelor din Piaţa Victoriei provocate de un grup de persoane care a blocat traficul pe bulevardul Aviatorilor, jandarmii au condus la secţie şase persoane care vor fi identificate şi ulterior stabilite măsurile de sancţionare. Recomandăm persoanelor care participă la manifestaţii în spaţiul public sa respecte şi drepturile celorlalţi cetăţeni care desfăşoară alte activităţi", a transmis Jandarmeria Bucureşti.

Printre persoanele ridicate de jandarmi se află şi un jurnalist german. "Colegul nostru de la Passport Productions, jurnalistul german Paul Arne Wagner, a fost smuls brutal de lângă noi iî timp ce filma şi aruncat în duba jandarmeriei împreună cu alţi protestatari. Nu ştim câţi au fost ridicaţi. Nu ştim unde i-au dus”, se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Passport Production. 

UPDATE 22:20 - Peste 4.000 de oameni protestează în Piaţa Victoriei. La manifestaţie se află şi filosoful Mihai Şora

Aproximativ 4.000 de oameni protestează la această oră în Piaţa Victoriei din Capitală, unde au avut loc noi incidente cu jandarmii. Oamenii scandează "Rezistăm, nu plecăm", "PSD, ciuma roşie". La manifestaţie participă şi filosoful Mihai Şora, care a postat pe Facebook imagini cu el în mijlocul mulţimii, cu mesajul "Ieşiţi în piaţă, oameni buni".

FOTO - Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO - Inquam Photos / Octav Ganea

La acestă oră, peste 4.000 de oameni protestează în faţa Guvernului faţă de modificarea codurilor penale.

FOTO - Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO - Inquam Photos / Octav Ganea

În jurul orei 22.00, protestatarii au aprins lanternele telefoanelor mobile şi au cântat Imnul, după care au scandat "Demisia".

În Piaţa Victoriei se află şi filosoful Mihai Şora, care a postat pe Facebook imagini video în care poate fi văzut în mijlocul mulţimii. "Ieşiţi în piaţă, oameni buni", a scris Şora.

Manifestaţia a degenerat din nou după ora 21.00, după ce mai mulţi protestatari au vrut să se aşeze pe carosabil pe bulevardul Aviatorilor, care este închis circulaţiei rutiere, şi au existat îmbrânceli între protestatari şi jandarmi.

FOTO - Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO - Inquam Photos / Octav Ganea

În urma acestor noi incidente, mai multe persoane au fost ridicate de către forţele de ordine şi duse la dubele Jandarmeriei.

UPDATE 21:10 - Două persoane au fost ridicate de jandarmi şi amendate cu 4.500 de lei

Două persoane au fost ridicate de jandarmi şi sancţionate cu amenzi în valoare totală de 4.500 de lei, pentru instigare la acţiuni violente cu intenţia de tulburare a adunării publice, în timpul manifestaţiei de miercuri seară din Piaţa Victoriei, potrivit Jandarmeriei Bucureşti.

FOTO - Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO - Inquam Photos / Octav Ganea

"Au fost conduse la secţie două persoane, care au fost sancţionate cu amenzi în valoare totală de 4.500 de lei, pentru instigare la acţiuni violente cu intenţia de tulburare a adunării publice", a transmis Jandarmeria Bucureşti.

În Piaţa Victoriei este mobilizat un număr foarte mare de jandarmi, iar manifestanţii au strigat în mai multe rânduri "Jandarmeria apără hoţia".

UPDATE 20.30 - Numărul manifestanţilor din Piaţa Victoriei depăşeşte 2.000.

La acestă oră, în Piaţa Victoriei protestează peste 2.000 de oameni, care strigă "Hoţii", "PSD, o mizerie".

Bulevardul Kiseleff este blocat cu o maşină de mare tonaj numită autobloc şi folosită şi în timpul protestelor din iarna anului trecut. 

UPDATE 19.25 - Îmbrânceli între protestatarii din faţa Guvernului şi jandarmi. Traficul în Piaţa Victoriei a fost blocat

Traficul a fost blocat miercuri seară în Piaţa Victoriei, unde sute de oameni protestează faţă de modificarea codurilor penale şi au avut loc incidente între jandarmi şi manifestanţi, după ce o parte a acestora au rupt cordonul forţelor de ordine şi s-au aşezat pe asfalt.

Iniţial, traficul a fost restricţionat în Piaţa Victoriei, după ce manifestanţii au ocupat o parte din carosabil, unii dintre ei aşezându-se pe jos. La acestă oră, circulaţia este blocată pe Şoseaua Kiseleff şi pe bulevardul Aviatorilor.

FOTO - Inquam Photos / Liviu Florin Albei
FOTO - Inquam Photos / Liviu Florin Albei

Oamenii au vrut apoi să ocupe şi mai mult şoseaua, iar jandarmii au făcut cordon în faţa lor, iar la un moment dat mai mulţi manifestanţi au rupt cordonul forţelor de ordine şi au reuşit să pătrundă pe şosea, unde s-au aşezat pe jos.

Au avut loc îmbrânceli cu jandarmii, iar unii manifestanţi au fost târâţi pe jos de către jandarmi, care au încercat să îi ridice şi i-au avertizat că vor interveni în forţă. Unul dintre protestatari a fost ridicat de jandarmi şi dus la dubă.

FOTO - Inquam Photos / Liviu Florin Albei
FOTO - Inquam Photos / Liviu Florin Albei

Manifestanţii strigă "Libertate", "Hoţii", "Nu plecăm", "Jos comuniştii", "Demisia", "Dragnea, nu uita, România nu-i a ta" şi "Hoţii", dar şi mesaje împotriva Jandarmeriei, iar în piaţă a fost montat un banner de mari dimensiuni cu mesajul "Curtea Constituţională a penalilor".

În Piaţa Victoriei se află la această oră peste o mie de manifestanţi, iar jandarmii sunt prezenţi în număr foarte mare, fiind aduşi şi scutieri.

Protestul din Piaţa Victoriei a început în jurul orei 18.00, când se adunaseră aproximativ 300 de manifestanţi.

FOTO - Inquam Photos / Liviu Florin Albei
FOTO - Inquam Photos / Liviu Florin Albei

O parte dintre manifestanţii din Piaţa Victoriei au protestat pe parcursul zilei în faţa Parlamentului faţă de modificarea Codurilor penale. Deputatul PSD Nicolae Bacalbaşa a fost huiduit la ieşirea din Parlament, a fost împins de unul dintre protestatari şi a avut nevoie de protecţia jandarmilor, care l-au escortat prin Parcul Izvor şi a mers până la metrou în huiduielile manifestanţilor, care au strigat "Nu scăpaţi", "Hoţii". Protestul a început încă din timpul prezenţei premierului Viorica Dăncilă în plenul Parlamentului, la ora 13.00.

Proteste au loc miercuri seară şi la Sibiu, Iaşi, Braşov sau Oradea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.