Roboţii colaborativi UR din gama e-Series pun la dispoziţia clienţilor forţa tehnologiilor inovatoare în domeniul colaborării om-maşină, ce răspund provocărilor viitorului, o experienţă centrată pe utilizator, precum şi un ecosistem ce oferă soluţii pentru orice tip de aplicaţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Universal Robots, deschizător de drumuri în domeniul roboţilor colaborativi şi lider al pieţei de profil, continuă să dezvolte tehnologii de pionierat în domeniul colaborării dintre om şi roboţi prin prezentarea noii sale game de vârf de coboţi e-Series în cadrul Automatica 2018, eveniment desfăşurat la München, în Germania.

Această nouă platformă robotică de tip colaborativ se bazează pe tehnologii avansate ce permit dezvoltarea mai rapidă a unei game mai largi de aplicaţii.

Printre îmbunătăţiri se numără capacitatea noilor coboţi e-Series de a executa eficient o serie mai amplă de sarcini, mulţumită unei precizii şi sensibilităţi crescute furnizate de un senzor încorporat de forţă/cuplu legat la unealta ataşată braţului.

La fel ca şi alţi coboţi Universal Robots, e-Series oferă o uşurinţă în utilizare fără rival. Astfel, panoul de control redesenat şi noile aplicaţii software de programare şi control fac ca instalarea şi programarea robotului să fie mai uşoare ca niciodată, indiferent de destinaţia de utilizare.

Cele 17 funcţii de securitate, printre care se numără posibilitatea de a ajusta după dorinţă momentul şi distanţa de oprire de siguranţă, simplifică implementarea soluţiilor robotice de tip colaborativ. Toate aceste funcţii sunt certificate de către TÜV Nord şi sunt conforme cu standardele de securitate a maşinilor EN ISO 13849-1 şi EN ISO 10218-1 (Cat. 3 PLd), oferind astfel posibilitatea unei colaborări fără piedici între oameni şi roboţi.

Beneficii pentru utilizatorii finali

Privind lucrurile în ansamblu, implementarea unei soluţii robotice e-Series înseamnă pentru utilizatori recuperarea rapidă a investiţiei, un sistem robotic colaborativ deja pregătit pentru cerinţele viitorului şi creşterea productivităţii pe termen lung.

„Platforma e-Series este rezultatul experienţei noastre de ani de zile ca lider al pieţei roboţilor colaborativi”, afirmă Jürgen von Hollen, Preşedinte al companiei Universal Robots. „Litera «e» din denumire subliniază viziunea companiei şi filozofia generală a liniei de produse, şi anume «Empowering people» (a le reda oamenilor puterea) şi a face ca lucrurile să fie «Easy for Everyone» (uşoare şi simple pentru toţi).”

„Utilizatorii finali care se confruntă cu sarcini actuale complexe şi nevoi viitoare diverse sau incerte se vor putea bucura de beneficiile platformei e-Series şi ecosistemului nostru unic Universal Robots+, fiind siguri că investiţia va putea evolua odată cu afacerea, pe măsură ce nevoile businessului se schimbă”, explică von Hollen. „Le oferim clienţilor orientaţi către inovaţie posibilitatea de a adopta rapid tehnologia robotică, pentru a-şi maximiza avantajul competitiv.”

„Se estimează că sectorul coboţilor va continua în următorii ani să fie unul dintre principalii vectori de dezvoltare a pieţei de soluţii robotice. Odată cu lansarea e-Series, mă aştept ca Universal Robots să continue să beneficieze de poziţia de lider de piaţă pe segmentul coboţilor. Totuşi, aceasta va fi posibil doar dacă ne vom menţine în avangarda soluţiilor tehnologice, fapt ce a determinat de altfel şi lansarea noii game e-Series”, afirmă Preşedintele companiei Universal Robots, care a subliniat şi importanţa Universal Robots+ şi a programului de training online Universal Robots Academy, iniţiative care oferă suport pentru platforma e-Series.

Universal Robots va începe imediat preluarea comenzilor pentru coboţii din gama e-Series, livrările către clienţi urmând să aibă loc de la date de 1 august 2018.

Puteţi vedea exponatele Universal Robots din cadrul Automatica vizitând pavilionul B4, standul 303.

Despre Universal Robots

Universal Robots a fost înfiinţată în 2005 de către actualul director tehnic (CTO) al companiei, Esben Østergaard, laureat al Premiului Engelberger în 2018, în calitate de cofondator. Intenţia sa a fost de a facilita accesul tuturor la tehnologia robotică prin dezvoltarea de roboţi industriali adaptabili, de dimensiuni reduse, uşor de utilizat, cu costuri accesibile şi care oferă siguranţă în exploatare. De la lansarea primului său robot colaborativ (cobot), în 2008, compania a înregistrat o dezvoltare semnificativă, roboţii săi prietenoşi cu utilizatorul fiind comercializaţi în întreaga lume. Compania, parte a Teradyne Inc., are sediul central în Odense, Danemarca, şi are subsidiare şi birouri regionale în Statele Unite ale Americii, Germania, Franţa, Spania, Italia, Republica Cehă, Turcia, China, India, Singapore, Japonia, Coreea de Sud, Taiwan şi Mexic. În 2017, Universal Robots a înregistrat venituri de 170 de milioane de dolari americani. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să accesaţi site-ul www.universal-robots.com sau blogul companiei, la adresa blog.universal-robots.com.

Mape de presă şi imagini oficiale
Puteţi descărca de aici imagini oficiale:
https://www.skyfish.com/sh/eddd12a6d1e8f36b4fe3043f498221b5cc21bdb4/1ad60396/1028878
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.