Curtea Constituţională a respins, marţi, sesizările formulate de deputaţii PNL şi USR, dar şi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) asupra Legii 303/2014 privind statutul judecătorilor şi procurorilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Curtea Constituţională a luat în discuţie, marţi, atât sesizarea PNL şi USR, cât şi pe aceea a ICCJ la Legea 303/2004 privind Statutul judecătorilor şi procurorilor.

”Constatând identitatea de obiect al acestor două sesizări, Curtea Constituţională a dispus conexarea acestora. În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu majoritate de voturi, a respins, ca neîntemeiată, obiecţia de neconstituţionalitate şi a constatat că dispoziţiile criticate din Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr.303/2004 privind Statutul judecătorilor şi procurorilor sunt constituţionale, în raport de criticile formulate. Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică Preşedintelui României”, se arată în comunicatul CCR.

Plenul Senatului a adoptat în 22 mai, pentru a treia oară, modificările aduse legii 303/2004 privind statutul magistraţilor, acestea fiind contestate la CCR atât de opoziţie, cât şi de ICCJ.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.