Lupta împotriva corupţiei şi păstrarea valorilor Occidentului s-au aflat printre temele abordate de asistentul Secretarului de Stat al SUA pentru Europa şi Eurasia Wess Mitchell în discursul rostit luni la Universitatea Bucureşti. Wess Mitchell a afirmat că instituţiile anticorupţie sunt mărturie a faptului că românii sunt curajoşi în apărarea libertăţilor pe care le-au vrut în 1989. Întrebat despre amendamentele aduse Legilor justiţiei, Mitchell a spus că "SUA susţin lupta anticorupţie şi asta ar trebui să îi încurajeze pe români”. De asemenea, el a afirmat că SUA aplaudă şi încurajează România în lupta anticorupţie, pentru că astfel pot fi eliminate "vulnerabilităţile pe care puteri ostile le-ar folosi pentru a submina statul din interior".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Mitchell: China şi Rusia vor să înfrângă Occidentul. Mesajul SUA este că Vestul trebuie să recunoască ameninţarea şi să o ia în serios

UPDATE - Asistentul Secretarului de Stat al SUA pentru Europa: Progresul făcut de România în lupta anticorupţie, impresionant. Vă încurajăm să continuaţi pentru că aşa eliminaţi vulnerabilităţile pe care puteri ostile le-ar folosi pentru a vă submina statul din interior

Progresul înregistrat de România în combaterea corupţiei este impresionant, a declarat, luni, Wess Mitchell, asistentul Secretarului de Stat al SUA pentru Europa şi Eurasia, aflat pentru două zile la Bucureşti. El a spus că SUA aplaudă şi încurajează România în lupta anticorupţie, pentru că astfel pot fi eliminate "vulnerabilităţile pe care puteri ostile le-ar folosi pentru a submina statul din interior".

"Progresul înregistrat de România în combaterea corupţiei e impresionant. Îl aplaudăm şi vă încurajăm să continuaţi pentru că aşa eliminaţi vulnerabilităţile pe care puteri ostile le-ar folosi pentru a vă submina statul din interior", a spus Wess Mitchell, asistentul Secretarului de Stat al SUA pentru Europa şi Eurasia, în discursul susţinut luni la Facultatea de Drept din Bucureşti.

UPDATE - Wess Mitchell, la Bucureşti: Instituţiile anticorupţie sunt mărturie a faptului că românii sunt curajoşi în apărarea libertăţilor pe care le-au vrut în 1989

Wess Mitchell, asistentul Secretarului de Stat al SUA pentru Europa şi Eurasia, a declarat luni, la Facultatea de Drept din Bucureşti, că instituţiile anticorupţie sunt mărturie a faptului că românii sunt curajoşi în apărarea libertăţilor pe care le-au vrut în 1989.

În deschiderea discursului său, Mitchell a afirmat: "Statele Unite sunt cu voi şi vor continua să fie de-a lungul fiecărui pas”.

Mitchell a punctat că, spre deosebire de 1989, când era una dintre cele mai sărace ţări din Europa, astăzi, România este membră a NATO şi UE, iar economia ţării este una dintre cele mai dinamice de pe continent. Diplomatul a precizat că acestui progres i se alătură şi cel privind lupta anticorupţie.

"În ultimii ani, aţi făcut numeroase progrese privind lupta anticorupţie. Nu sunteţi singuri în această luptă. Fiecare ţară din lume trebuie să lupte împotriva corupţiei. Ştiţi din vremea comunismului ce forţă vicleană poate fi corupţia, iar lupta împotriva ei necesită legi eficiente şi curaj. Instituţiile voastre anti-corupţie sunt mărturie a faptului că românii sunt curajoşi în apărarea libertăţilor pe care le-au vrut în 1989. Aşa cum spune Constituţia voastră: Nimeni nu este mai presus de lege. Asta este esenţa a ceea ce înseamnă să fii vestic”.

El a susţinut că progresul făcut de România în combaterea corupţiei este "evident”.

Întrebat despre amendamentele aduse Legilor justiţiei, Mitchell a precizat că "SUA susţin lupta anticorupţie şi asta ar trebui să îi încurajeze pe români”.

"România este un foarte apropiat aliat şi un partener strategic pentru SUA”, a mai spus el, amintind şi de faptul că anul acesta ţara noastră sărbătoreşte 100 de ani şi că Statele Unite au jucat un rol important în înfăptuirea ţării. "Sunteţi vestici pentru că aţi ales asta, prin decizia de a adera la NATO şi UE”.

 

Lupta împotriva corupţiei, printre temele abordate de asistentul Secretarului de Stat al SUA pentru Europa şi Eurasia Wess Mitchell în discursul rostit la Universitatea Bucureşti

"Lupta împotriva corupţiei, păstrarea valorilor occidentului, influenţa şi intenţiile Rusiei şi Chinei şi securitatea energetică a regiunii se află printre subiectele discursului pe care Asistentul Secretarului de Stat al SUA pentru Europa şi Eurasia, Wess Mitchell îl rosteşte astăzi la Universitatea Bucureşti", anunţă Ambasada SUA.

Mitchell se află luni şi marţi în România, având programte întâlniri cu oficiali, dar şi cu analişti independenţi.

 "În 18 iunie se va afla la Bucureşti unde va avea întâlniri cu înalţi oficiali şi cu analişti independenţi pe tema securităţii regionale şi cooperării economice. Va conduce delegaţia SUA la cea de-a şasea reuniune a Dialogului de Parteneriat Strategic SUA - România şi va susţine un discurs la Universitatea Bucureşti", a anunţat Departamentul de Stat.

Wess Mitchell va conduce delegaţia SUA la cea de-a şasea reuniune a Dialogului de Parteneriat Strategic SUA - România, iar marţi se va întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.