Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat dumincă, în cadrul unei conferinţe de presă, că fostul senatorul PNL Daniel Zamfir, care a demisionat cu o zi în urmă din partid, s-a alăturat ALDE.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Daniel Zamfir a anunţat sâmbătă seară, printr-o scrisoare deschisă adresată colegilor că părăseşte PNL, reiterând faptul că motivul pentru care a fost exclus aparţine “din vremuri pe care ni le-am fi dorit demult apuse”, afirmând că PNL a fost “băgat în tranşee”. 

De asemenea, el a spus că direcţia în care se îndreaptă PNL este una greştiă, astfel că paritdul şi-a pierdut brandul care l-a consacrat în cei 140 de ani de istorie şi a devenit, “dintr-un partid apărător al drepturilor şi libertătilor fundamentale ale oamenilor, apărătorul făţis al abuzurilor. El constată "cu amărăciune" că efortul său de "a-i convinge pe aventurierii libertarieni din jurul preşedintelui că drumul PNL este unul profund greşit e în zadar".

“Acest miting împotriva abuzurilor (din data de 9 iunie – n.r.) a demonstrat totuşi că în România există forţe sănătoase şi politice, şi din zona civilă, oameni care înţeleg ceea ce s-a întâmplat în ţara noastră în ultimii ani şi nu sunt dispuşi să închidă ochii, să accepte această stare de lucru. Sigur că prezenţa lui Daniel Zamfir este grăitoare din acest punct de vedere, pentru că Daniel Zamfir, de o lungă perioadă de vreme, în PNL, a fost un om care şi-a concentrat acţiunea politică pe combaterea abuzurilor”, a afirmat Tăriceanu la începutul conferinţei de presă.

El l-a felicitat pe Zamfir şi a spus că proiectele sale legislative au fost susţinute de Coaliţia PSD-ALDE şi vor fi susţinute în continuare.

“Îl felicit pe Daniel Zamfir pentru decizia pe care a luat-o. Trebuie să vă spun că proiectele lui Daniel s-au bucurat de susţinerea noastră şi se bucură în continuare de susţinerea noastră şi fără îndoială o voce pe care eu o consider că este o voce liberală puternică, ni se alătură cu bucurie şi onoare”, a adăugat liderul ALDE.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.