Cancelarul german Angela Merkel încearcă să convoace o o întâlnire cu Grecia, Italia şi Austria pentru a discuta despre problema imigraţiei înaintea unui summit UE din 28-29 iunie, scrie Reuters, citând ziarul german Bild.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Încă nu am ajuns la un acord, suntem în faza pregătirilor. Nu este clar când acest summit special ar putea avea loc”, a declarat un membru al guvernului italian pentru Bild. Ziarul german scrie că este posibil ca întâlnirea să aibă loc weekendul viitor.

Statele membre UE nu au reuşit să se pună de acord privind modul în care ar trebui gestionată situaţia imigranţilor care fug de conflicte, în special din Orientul Mijlociu. Situaţia s-a agravat săptămâna trecută atunci când noul guvern italian a refuzat accesul în port unei nave care avea la bord 629 de migranţi salvaţi din Marea Mediterană.

Merkel consideră că o politică privind imigraţia poate fi implementată doar la nivel european şi se află într-o dispută pe această temă cu aliaţii săi politici.

Aliaţii săi au ameninţat-o pe Merkel că vor merge mai departe cu planurile ca Germania să trimită înapoi imigranţii deja înregistraţi în alte ţări UE.

Merkel le-a cerut să îi acorde două săptămâni pentru a ajunge la acorduri bilaterale cu Italia şi Grecia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.