Guvernul american a separat cel puţin 2.000 de copii de părinţii lor la graniţă de când a fost implementată o politică care impune astfel de măsuri, conform Departamentului de Securitate Naţională, scrie CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Între 19 aprilie şi 31 mai în acest an, 1.995 de minori au fost separaţi de 1.940 de adulţi, a comunicat Jonathan Hoffman, purtătorul de cuvânt al Departamentului pentru Securitate Naţională, într-o teleconferinţă.

Convorbirea telefonică a avut loc pentru a apăra decizia administraţiei Trump de a pune sub acuzare pentru infracţiuni federale fiecare adult care trece graniţa ilegal, faţă de politica din trecut de a trimite părinţii împreună cu copiii la un tribunal pentru probleme de imigraţie.

Întrebaţi de ce pun accent pe familii, în loc de adulţii singuri, oficialii Departamentului nu au explicat decizia.

„Luăm decizii bazate pe posibilitatea de a reţine şi pe abilitatea tribunalelor de a gestiona aceste cazuri, dar nu mai facem excepţii pentru anumite categorii de persoane”, a declarat un oficial al Departamentului pentru Justiţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.