Organizaţia de caritate Oxfam arată într-un raport că mai mulţi copii ai unor migranţi, unii dintre ei în vârstă de 12 ani, ar fi fost abuzaţi şi reţinuţi de către ofiţerii vamali francezi şi apoi trimişi ilegal în Italia, scrie Politico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Raportul arată că autotităţi vamale franceze ar fi reţinut constant copii neînsoţiţi şi i-ar fi trimis cu trenul în Italia, după ce le-a modificat actele pentru a-i face să pară mai în vârstă.

Copiii ar fi fost abuzaţi atât fizic. cât şi verbal, ţinuţi în celule fără mâncare, apă sau pături.

"Staff-ul Oxfam aduce aminte de cazuri în care ofiţerii vamali au tăiat tălpile de la încălţămintea copiilor sau le-au furat cartelele telefonice. În prea multe cazuri, o lipsă de servicii de bază şi informaţii în sistemul de primire al Italiei forţează oamenii să ajungă în situaţii periculoase”, se arată într-un comunicat al organizaţiei.

Migranţii sunt trimişi de obicei în tabăra Roja din Ventimiglia, un oraş italian din apropierea graniţei cu Franţa. Conform raportului, ei ar fi primiţi cu puţine resurse - fără oportunitatea de a face şcoală şi fără informaţii privind modul în care ar putea cere azil sau să îşi găsească rudele. Oxfam a estimat că unul din patru migranţi din zonă sunt minori neînsoţiţi.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.