USR Bucureşti cere retragerea sprijinului politic viceprimarului Aurelian Bădulescu, după ce acesta a adresat mai multe jigniri consilierilor în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) pentru că au votat împotriva unui proiect de hotărâre. USR spune că asta ar fi o bună ocazie pentru primarul Gabriela Firea să arate că nu au părăsit-o bunul simţ, decenţa şi politeţea. De asemenea, spun ei, mai este doar puţin până când se va trece de la violenţa verbală la violenţă fizică împotriva consilierilor USR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Ieri (joi, n.r.), Aurelian Bădulescu s-a adresat unor conslieri municipali numindu-i ”javre”, <<fraieri>>, <<bulangii>> şi <<animale>>. Viceprimarul PSD nu este însă la prima abatere de acest tip. În ultimii doi ani, Aurelian Bădulescu s-a remarcat exclusiv prin insulte adresate consilierilor Opoziţiei, prin comentarii misogine şi prin aluzii de prost gust”, transmite vineri USR printr-un comunicat de presă.

USR Bucureşti solicită, astfel, primarului Gabriela Firea să se delimiteze de limbajul şi atitudinea viceprimarului şi să solicite organizaţiei municipale retragerea sprijinului politic lui Bădulescu, spunând că aceasta este o ocazie bună pentru Firea să arate că nu au părăsit-o bunul simţ şi decenţa.

„În aceste condiţii, USR Bucureşti îi solicită Gabrielei Firea să se delimiteze de urgenţă de limbajul şi de atitudinea viceprimarului PSD. Adică să solicite organizaţiei municipale pe care o conduce retragerea sprijinului politic pentru Aurelian Bădulescu. Ar fi o bună ocazie pentru Gabriela Firea să arate că nu au părăsit-o cu totul bunul simţ, decenţa, respectul pentru opiniile diferite, toleranţa şi politeţea”, spune USR Bucureşti.

Preşedintele USR Bucureşti şi consilier general Roxana Wring consideră că nu doar că limbajul viceprimarului este plin de insulte, dar este şi foarte agresiv, temându-se ca de la violenţa verbală să se tracă la violenţa fizică împotriva consilierilor generali USR. Wring mai adaugă faptul că edilul este obligat să ia atitudine în privinţa viceprimarului Bădulescu.

„Derapajele viceprimarului Aurelian Bădulescu sunt foarte grave pentru că, dincolo de insulte, acest limbaj este deopotrivă extrem de agresiv. Temerea mea este că mai avem doar puţin până când se va trece de la violenţa verbală la violenţă fizică împotriva consilierilor USR. În aceste condiţii, Gabriela Firea este obligată să ia atitudine. Este, în fond, şefa politică a lui Aurelian Bădulescu şi, dacă nu îi retrage sprijinul politic, înseamnă că ea însăşi girează şi consimte la acest limbaj ofensator şi agresiv. Mai mult, înseamnă că Gabriela Firea însăşi îl încurajează de fapt pe Aurelian Bădulescu să ni se adreseze în aceşti termeni, în speranţa că ne va intimida şi ne va face mai puţin vocali în şedinţele de consiliu. Nesimţirea nu e faptă penală. Dar asta nu înseamnă că nu trebuie sancţionată”, a declarat Roxana Wring.

Joi, în şedinţa CGMB, după votul asupra ultimului proiect de hotărâre de pe ordinea de zi, proiect care a fost, până la urmă, adoptat datorită majorităţii PSD-ALDE din Consiliu, înainte ca şedinţa să fie oficial declarată închisă, viceprimarul Bădulescu s-a ridicat şi a început să strige la consilierii USR care au votat împotriva proiectului, numindu-i de mai multe ori "javre", "fraieri", "bulangii" şi "animale".

"Bulangii, javre ce sunteţi! Nişte animale!", le-a spus Bădulescu consilierilor USR.

Întrebat de jurnalişti de ce a avut această reacţie şi de ce foloseşte un astfel de limbaj la adresa consilierilor din opoziţie în fiecare şedinţă de consiliu, viceprimarul a declarat că îşi asumă cuvintele pe care le-a spus

"O să vă spun de ce şi îmi asum acest lucru. Aşa cum aţi putut observa, era un proiect care viza o nouă locaţie pentru care Facultatea de Medicină şi cea de Stomatologie au implorat să se aloce pentru a putea continua actul medical. Aţi văzut somitatea care ne-a vorbit astăzi la pupitru, că poate nici nu ştiaţi că există la noi astfel de oameni, iar dumnealor au înţeles să trateze prin această manieră, dând un vot se blam sănătăţii din municipiul Bucureşti. Asta este reacţia mea, îmi menţin punctul de vedere şi merită. Eu îmi asum ce fac. O dată la patru ani, cetăţenii municipiului Bucureşti pot să mă mai trimită sau nu încă o dată. Dar raportat la ieşirea mea de acum, este una întemeiată, având în vedere ceea ce a fost ca proiect pe ordinea de zi. Adică se discuta despre aducerea unei instituţii de învăţământ de nivel academic în Sectorul 4 pentru că nu mai au unde să înveţe. Vi se pare că nu merită acest limbaj din partea mea?", a declarat viceprimarul Aurelian Bădulescu.

Proiectul de hotărâre privind împuternicirea expresă a Consiliului Local Sector 4 de a hotarî cu privire la cooperarea cu Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila a fost aprobat cu majoritatea de voturi PSD-ALDE, în timp ce consilierii USR au votat împotrivă, acesta fiind şi motivul reacţiei viceprimarului. Concret, cooperarea între CL Sector 4 şi UMF "Carol Davila" presupune finanţarea unor investiţii pentru lucrările de construcţie a unei noi clădiri în care va fi relocată Facultatea de Medicină Dentară.

USR Bucureşti spune că votul lor a fost împotriva respectivului proiect de hotărâre întrucât era în contradicţie cu un alt proiect anunţat deja de Guvern, care prevede construirea unor noi clădiri ale Facultăţii de Medicină în Mogoşoaia, în cadrul viitorului Spital Republican. De asemenea, proiectul supus votului în şedinţă prevedea construirea acestor facilităţi pe spaţiul verde din Parcului Orăşelul Copiilor, ceea ce este ilegal şi inoportun, mai spune USR.

„Facilităţile educaţionale şi medicale aferente Facultăţii de Medicină trebuie să fie construite într-o zonă adecvată, într-o zonă care permite urbanistic acest lucru şi care face parte dintr-un proiect suficient de amplu pentru a fi putea fi dus la bun sfârşit. Ideea amplasării Facultăţii de Medicină în Parcul Orăşelul Copiilor este una greşită şi pare a fi mai degrabă o manevră edilitară prin care, sub pretextul unor intenţii nobile, să se ridice noi ansambluri rezidenţiale pe terenul din parc”, explică grupul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.