Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), Cristina Tarcea, a afirmat, joi, întrebată despre decizia CCR privind revocarea şefei DNA, că orice decizie judecătorească trebuie respectată, inclusiv deciziile Curţii Constituţionale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Mi s-a spus că a apărut o ştire după declaraţia mea de azi dimineaţă că aş fi declarat că chestiunea respectării sau nu a deciziei Curţii Constituţionale (privind revocarea şeferi DNA - n.r.) este o chestiune politică. Nu cred că asta a fost declaraţia mea, îmi aduc aminte că întrebarea dumneavoastă a fost dacă preşedintele va respecta sau nu decizia Curţii Constituţionale, iar eu v-am spus că nu vreau să comentez acest subiect, care a fost atât de mult politizat. Orice decizie judecătorească, inclusiv deciziile Curţii Constituţionale, trebuie respectată, nici nu discutăm acest aspect", le-a spus Tarcea ziariştilor, la finalul şedinţei Consiliului Superior al Magistraturii.

În 30 mai, Curtea Constituţională a constatat existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între ministrul Justiţiei şi preşedintele Klaus Iohannis, generat de refuzul şefului statului de a da curs propunerii de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kövesi. CCR a stabilit că, pentru soluţionarea acestui conflict, preşedintele urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al DNA.

Joia trecută, Curtea Constituţională a publicat motivarea deciziei privind revocarea Laurei Codruţa Kovesi de la conducerea DNA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.