Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat miercuri că directorul General al CNAIR, Narcis Neaga, a dispus înfiinţarea de urgenţă a unei celule de criză care să monitorizeze permanent situaţia de la kilometrul 22 al Autostrăzii Soarelui (A2). Decizia a fost luată după ce, miercuri, a fost observată ridicarea a două plăci de beton pe A2, la km 22.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La finalul lunii mai, Centrul Infotrafic al Poliţiei Române a anunţat că, pe Autostrada Soarelui, circulaţia este oprită pe banda de urgenţă şi parţial pe prima bandă a sensului de mers Constanţa către Bucureşti, la kilometrul 17, din cauza ridicării unor plăci de beton din carosabil.

CNAIR a anunţat miercuri că a deplasat de urgenţă, la km 22 al Autostrăzii Soarelui, echipe şi utilaje, pentru a remedia problema creată de efectul dilatării a două plăci de beton pe banda a doua, calea 1, sensul de mers Bucureşti - Constanţa. CNAIR a anunţat că zona cu probleme este semnalizată corespunzător.

”Subliniem că preventiv, CNAIR împreună cu Poliţia Autostrăzi a instituit restricţia de viteză de 80 km/h pe întreg sectorul de la km 12 la km 36”, se arată în comunicat.

CNAIR a anunţat miercuri că celula de criză va fi coordonată de directorul general adjunct al companiei, Cristian Andrei, şi de directorul direcţiei de mentenanţă drumuri naţionale şi autostrăzi, Florin Dascălu.

”Tot astăzi a fost dispusă începerea unei cercetări disciplinare împotriva şefului de CIC (Centrul de Întreţinere şi Coordonare) Fundulea, Ploaie Cristian, pentru neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu şi neaplicarea măsurilor cerute de directorul general, Narcis Neaga, în urmă cu două săptămâni, cand a avut loc un eveniment similar, pe banda de urgenţă, la km 17”, se arată în comunicat.

Totodată, a fost avertizat directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Bucureşti (DRDP) Bucureşti, Augustin Dinu, că va fi destituit din funcţie dacă nu va lua toate măsurile necesare pentru monitorizarea şi intervenţia rapidă, pe toată perioada sezonului estival, pe sectorul de autostradă Bucureşti - Fundulea.

”Directorul general al CNAIR a cerut ca pe acest sector de drum să fie mobilizate echipe şi utilaje, 24 de ore din 24, care să monitorizeze situaţia şi să intervină prompt pe toată perioada sezonului estival, în cazul în care mai apar probleme”, se arată în comunicat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.