Preşedintele american Donald Trump a declarat într-un interviu pentru ABC News în Singapore că dezarmarea nucleară a Coreei de Nord ar putea începe chiar de acum, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat dacă cei din Coreea de Nord vor fi obligaţi să renunţe la armele nucleare, Trump a declarat: „Da. Vor scăpa de ele. Chiar cred că vor face acest lucru. Am ajuns să îl cunosc (n.r. pe Kim Jong-un) într-o perioadă scurtă”.

Trump a continuat: „Este vorba de o dezarmare nucleară. Va avea loc o dezarmare totală şi va începe foarte curând, cred că va începe de acum”.

Întrebat de ce are încredere în liderul nord-coreean, Kim Jong-un, Trump a răspuns că pe parcursul vieţii sale a descoperit că „persoanele în care ai cea mai puţină încredere se dovedesc a fi cele mai onorabile”.

După ce moderatorul a adus în discuţie faptul că tatăl lui Kim nu şi-a respectat angajamentele faţă de SUA, Trump a declarat: „Kim a vorbit despre acest lucru şi a spus că tatăl său a avut motivele lui, deoarece SUA nu şi-au respectat angajamentele. Dar acest lucru nu este relevant. Nu au ajuns niciodată atât de departe.”.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.