Unul dintre cei şapte condamnaţi în toamna lui 2015 că au violat o fată în vârstă de 18 ani a părăsit penitenciarul, după ce instanţa a admis cererea sa de liberare condiţionată. Alin Dumitru Rotaru fusese condamnat la o pedeapsă de şase ani şi patru luni de închisoare. Decizia Judecătoriei Vaslui nu a fost atacată de procurori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Judecătoria Vaslui a admis săptămâna trecută cererea de liberare condiţionată depusă de Alin Dumitru Rotaru, condamnat la şase ani şi patru luni de închisoare pentru viol.

Instanţa a decis că bărbatul se va afla sub un termen de supraveghere timp în care are de îndeplinit mai multe obligaţii printre care să primească vizitele persoanei desemnate cu supravegherea sa, să anunţe orice schimbare a locuinţei şi orice deplasare, dar şi să comunice schimbarea locului de muncă.

Decizia Judecătoriei Vaslui putea fi contestată în termen de trei zile de la comunicare, dar pentru că procurorii nu au atacat decizia, aceasta a devenit definitivă, iar Alin Dumitru Rotaru a părăsit marţi Penitenciarul Vaslui.

În 10 noiembrie 2014, şapte tineri, cu vârste cuprinse între 18 şi 27 de ani, din localitatea vasluiană Văleni, au sechestrat şi violat o fată de 18 ani. Racolată de către doi dintre tineri dintr-o staţie de autobuz, victima a fost dusă pe un câmp din apropierea localităţii Văleni, unde a fost abuzată sexual, timp de mai multe ore, de către cei şapte.

Ulterior, fata a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. 

Pentru această faptă, cei şapte tineri au fost condamnaţi definitiv în noiembrie 2015 la pedepse cuprinse între şase şi zece ani de închisoare. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.