Sindicatul actorilor americani (SAG), cea mai mare uniune a actorilor, şi patru canale de televiziune majore au convenit sâmbătă să limiteze audiţiile private în camere de hotel sau apartamente, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

SAG-AFTRA, care reprezintă 160.000 de actori, şi conducerea posturilor de televiziune  ABC, CBS, NBC şi Fox au semnat un contract pe trei ani care presupune inclusiv creşteri de salarii, potrivit unui comunicat al Sindicatului. Contractul ar urma să fie aprobat de liderii sindicali luna viitoare. 

Posturile şi uniunea actorilor au convenit asupra unui limbaj similar celui din codul de conduită Guideline no. 1, apărut în aprilie, care pune capăt audiţiilor, interviurilor şi altor întâlniri asemănătoare în camere private de hotel sau în reşedinţe private. 

Preşedinta SAG-AFTRA Gabrielle Carteris a afirmat atunci că scopul principal este de a elimina potenţialul "prădătorilor de a exploata artişti interpreţi sub masca unei întâlniri profesionale". 

Aşa-zisele castinguri au fost îndelung folosite de bărbaţi în căutare de favoruri sexuale din partea actriţelor în schimbul obţinerii de roluri. 

Decizia a venit ca urmare a scandalului Weinstein, cel mai răsunător de la Hollywood, care s-a extins, implicând şi alţi bărbaţi puternici din industrie.   

Numeroase femei l-au acuzat pe producător de comportament sexual nepotrivit. Weinstein neagă acuzaţiile. 

Controlul lui Weinstein a condus la acuzaţii grave împotriva sa luna trecută. Pe 5 iunie, Weinstein a pldat nevinovat la tribunalul din Manhattan, el fiind acuzat de viol şi agresiune sexuală pe baza învinuirilor din 2004 şi 2013. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.