Prinţul consort Philip, care îi stă alături reginei Elisabeta a II-a, suverană a Marii Britanii, de mai bine de o jumătate de secol, sărbătoreşte duminică 97 de ani. În onoarea sa au fost trase salve de tun la Londra.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evenimentul se va desfăşura în cerc privat, a indicat un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham pentru AFP, fără a preciza unde va avea loc acesta. 

Sâmbătă, regina Elisabeta a II-a a sărbătorit 92 de ani asistând, ca în fiecare an, la o paradă militară organizată în onoarea sa la Londra. 

Aniversarea oficială a reginei este pe 21 aprilie, dar suverana îlu celebrează în mod tradiţional ziua de naştere în a doua sâmbătă a lunii iunie, mizând pe o vreme britanică mult mai calmă. 

Prinţul Philip, care asistă în general la parade alături de regină, s-a retras anul trecut din viaţa publică şi a renunţat la activităţile regale. 

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi Irlandei de Nord şi principele Philip, Duce de Edinburg, au sărbătorit anul trecut 70 de ani de la căsătorie. Prinţul Philip a fost numit Duce de Edinburgh, Earl of Merioneth şi Baron Greenwich of Greenwich, în dimineaţa zilei în care a avut loc nunta. 

Regina Elizabeth şi prinţul Philip au patru copii - Charles, Prinţ de Wales, născut în 1948; principesa Anne, născută în 1950; Andrew, Duce de York, născut în 1960, şi Edward, Earl of Wessex, născut în 1964.

Ei au nouă nepoţi - prinţul William, prinţul Harry, Peter Philips, Zara Philips, prinţesa Beatrice, prinţesa Eugenie, Lady Louise Windsor şi James, Viscount Severns - şi patru strănepoţi - Isla Phillips, Savannah Phillips, prinţul George şi prinţesa Charlotte, iar al cincilea, prinţul Louis s-a născut în aprilie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.