Viceprim-ministrul Paul Stănescu consideră că primarii şi preşedinţii de Consilii Judeţene trebuie să aibă o pensie decentă şi crede că Parlamentul trebuie să decidă în această privinţă. El a dat exemplul unui primar din Olt, cu şapte mandate, care are o pensie de aproximativ 1.200 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Paul Stănescu a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, susţinută la Constanţa, că trebuie găsite soluţii pentru ca primarii să aibă parte de pensii decente.

“Există într-o localitate din judeţul Olt un primar care a lucrat în primărie de la 18 ani, este la al şaptea mandat de primar şi are o pensie de 1.240 sau 1.270 de lei. Credeţi că e bine să aibă o asemenea pensie? Nu cred că e bine. Trebuie să găsim o soluţie pentru că aşa cum ştiţi primarii au indemnizaţie, primarii nu au spor de vechime, nu au niciun spor şi e foarte complicat mai ales pentru că până în mărirea care s-a făcut acum a salariilor primarii aveau salarii foarte mici”, a afirmat Stănescu.

El crede că Parlamentul trebuie să decidă în privinţa pensiilor primarilor şi preşedinţilor de Consilii Judeţene.

“Cred că primarii trebuie să aibă pensie decentă, asta cred în primul rând. (...) Cred că Parlamentul trebuie să decidă şi în ceea ce priveşte pensiile primarilor, nu ştiu dacă le putem numi speciale sau eu ştiu cum altcumva, dar cred că trebuie rezolvat şi acest lucru. Şi pentru preşedinţii de consilii judeţene”, a explicat vicepremierul.

Paul Stănescu a dat şi propriul exemplu, spunând că la vârsta de 59 de ani, după două mandate ca preşedinte de Consiliu Judeţean ar fi avut o pensie de aproximativ 1600 de lei.

“Când am plecat la 59 de ani, după două mandate de preşedinte al Consiliului Judeţean ales uninominal şi până atunci am avut numai funcţii de conducere, am făcuut o simulare. Vreau să ştiţi că pensia cu care eu plecam la 59 de ani era 1580 de lei. Trebuie să fim realişti. Sigur că sunt multe categorii care sunt defavorizate, trebuie ca toată lumea să aibă venituri decente, asta e ideea şi asta vrea coaliţia de guvernare”, a menţionat Paul Stănescu.

Vicepremierul s-a aflat, miercuri, la Constanţa pentru a semna două contracte de finanţare pentru restaurarea Muzeului de Istorie Naţionala şi Arheologie Constanţa şi a Mormântului pictat Hypogeu, valoarea investiţiilor fiind de aproximativ şase milioane de euro.

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.