Rochiile de ocazie sunt printre cele mai sofisticate tipuri de ţinute. Marea încurcătură în care se regăsesc femeile ţine şi de potrivirea unei ţinute de acest gen cu un cadru anume. Cu alte cuvinte în funcţie de eveniment se impune un anumit dress code, reguli nescrise însă ştiute, ce definesc eleganţa feminină.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O rochie de ocazie, fără cele mai stricte repere, poate fi una potrivită pentru o nuntă sau botez. Poate fi de asemenea ţinuta pentru o inaugurare, practic se poate referi la orice tip de eveniment. Spus pe scurt, se definesc prin eleganţă însă concret când trebuie aleasă rochia cu pricina, este vorba de mai mult de atât.

Reguli şi repere pentru evenimente diverse

Dacă se referă la un eveniment de tip white tie, atunci femeile ar trebui să poarte o rochie de seară lungă, fără să se vadă glezna. De preferat să se combine cu un toc înalt. Nu se admit mâinile dezgolite, bijuteriile încărcate sau părul lăsat pe spate, lejer, simplu.

Dacă este vorba de un eveniment de tip black tie, atunci categoria de rochii de ocazie se defineşte uşor diferit. De data aceasta este vorba de necesitatea de a purta o rochie neagră, una lungă sau de tip cocktail. Încălţămintea asociată trebuie să se refere de asemenea la tocuri, însă de un aspect relativ simplu.

Ce se întâmplă în cazul unui eveniment formal. De regulă sunt evenimente în cadrul cărora femeile poartă rochii de tip cocktail, pantofi cu toc desigur, poate chiar rochii lungi.

Unde este însă acea diversitate de rochii, tiparele care mai de care şi strălucirea unor ţinute? Conform dresscode-ului, evenimentele de tip A5 adică after 5, (după ora cinci) pot oferi şi şansa de a purta spre exemplu paiete. Evenimentele semiformale de asemenea permit versatilitate în ceea ce priveşte ţinuta.

Punctul comun al unor astfel de evenimente se referă la eleganţa ca notă omniprezentă. Cât despre interpretarea pe care o oferă fiecare femeie când vine vorba de ţinuta potrivită în acest sens, se cunoaşte diversitate constantă.

Ce ţinute elegate sunt preferate în 2018

Dacă ne raportăm la un magazin online de profil, spre exemplu www.dyfashion.ro, acolo unde peste 800 de modele de rochii încântă orice femeie, ne dăm seama că trendurile actuale sunt o combinaţie între clasic şi modern. Se poartă broderia, se poartă dantela, se poartă materile fine şi eleganţă versatilă.

Printre favoritele modele se numără cele cu inserţii de dantelă, cu părţi transparente. Chiar şi cele mai simple tipare cunosc o altfel de alură când astfel de inserţii sunt parte din croi. Pe aceeaşi lungime de undă se află şi rochiile din dantelă, ce pot avea sau nu broderie, în mod deosebit cea florală. O astfel de apariţie este una desăvârşită şi greu de uitat. Combină delicateţea unui model tipic feminin cu un stil sofisticat, deci ceea ce rezultă nu are cum să nu fie de apreciat.

Alte modele de rochii elegante ce sunt în mare vogă la ora actuală se referă la tipare simple, cu materiale fluide. Nu se mai ţine cont la fel de mult de decolteu sau de o lungime provocatoare, ci mai degrabă de tipare feminine. Aşadar nu e de mirare ca o rochie de tip prinţesă, diafană sau una de tip trompetă şi mulată pe corp sunt favorite ale acestei categorii.

Ce nu s-a schimbat este nevoia de a completa ţinuta cu pantofi cu toc. Indiferent de înălţime şi de tipare, aceştia se asociază cel mai bine la ţinute elegante. Au şi efect de a amplifica efectul de apariţie wow, deci cu atât mai mult orice femeie se va orienta spre acest tip de încălţăminte.

Scurtă concluzie

O rochie elegantă poate avea diverse tipare şi modele. Dacă  mai punem şi diferenţa de viziune între femei, eleganţa unei rochii cunoaşte interpretări dintre cele mai diverse. Ce este cert se referă clar la materiale de calitate, la croi cu puternic accent feminin, la materiale delicate şi detalii de mare impact. Nu trebuie să fie o apariţie încărcată pentru că uneori şi simplismul este mai bun ca orice. Însă atitudinea potrivită nu trebuie să fie uitată, ci menţinută ca o completare necesară pentru o prezenţă elegantă din toate punctele de vedere.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.