Incendiul care a izbucnit în Parcul Naţional Domogled, al doilea din acest an, a afectat 700 de metri pătraţi de pădure de pin negru de Banat şi fag în zona de protecţie integrală a parcului, au anunţat, duminică, reprezentanţii Romsilva. Zona este inaccesibilă, între stânci, unde se poate ajunge doar cu echipament de aplinism. Elicopterul Ministerului de Interne, dotat cu dispozitiv de stingere a incendiilor, a efectuat sâmbătă 21 de zboruri pentru a arunca apă deasupra incendiului, operaţiunile fiind reluate duminică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Romsilva, incendiul care a izbucnit, sâmbătă, în Parcul Naţional Domogled – Valea Cernei a afectat aproximativ 700 de metri pătraţi de pădure de pin negru de Banat şi fag în zona de protecţie integrală a parcului, la limita dintre judeţele Caraş – Severin şi Mehedinţi.

”Zona este inaccesibilă, între stânci, unde se poate ajunge doar cu echipament de aplinism. Elicopterul Ministerului de Interne, dotat cu dispozitiv de stingere a incendiilor, a efectuat ieri (sâmbătă - n.r) 21 de zboruri pentru a arunca apă deasupra incendiului. Misiunea de stingere a incendiului continuă”, a anunţat Romsilva. 

Acesta este al doilea incendiu puternic izbucnit anul acesta în Parcul Naţional Domogled – Valea Cernei.

În aprilie, un incendiu a afectat aproape patru hectare de pădure de pin negru de Banat, într-o zonă stâncoasă, în zona de protecţie integrală.

Zeci de pompieri, silvicultori şi angajaţi ai parcului au reuşit, după o săptămână, stingerea acestuia.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.