Preşedintele Comisiei Europene (CE) Jean-Claude Juncker îndeamnă, într-un interviu acordat unor publicaţii germane, la ”respectarea Italiei” şi a Guvernului său de alianţă între antisistem şi extrema dreaptă şi ”să nu se facă morală” Romei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această alianţă fără precedent va fi condusă de Giuseppe Conte, un jurist novice în politică şi care ar urma să pună în aplicare un program împotriva austerităţii şi securitar asupra căruia cele două formaţiuni s-au pus de acord în urmă cu aproximativ două săptămâni.

Întrebat despre enorma datorie a Italiei, Jean-Claude Juncker a declarat că ”nu susţine deloc să se facă morală Romei. Asta s-a făcut prea mult Greciei, mai ales de ţări germanofone”, ca de exemplu Germania, la vremea crizei elene, a spus el.

ERORI CU PRIVIRE LA GRECIA

El a îndemnat să nu se repete erori comise cu Atena, mai ales ca atunci când premierul Alexis Tsipras, liderul Syriza (stânga radicală) a ajuns la putere, la începutul luii 2015.

”Demnitatea poporului grec a fost călcată în picioare. Asta trebuie să nu se repete acum cu Italia”, a insistat preşedintele CE.

”Eu pledez să se acţioneze cu seninătate. Nu doresc absolut deloc să mă amestec în probleme de politică internă italiană”, a subliniat el.

”Îl apreciez mult pe preşedintele (italian Sergio) Mattarella. Însă, în acest context de criză, eu nu am vorbit cu el. Mă felicit că nu am intervenit, deşi tentaţia a fost mare”, a mărturisit el.

”Italienii au o percepţie fină a ceea este bun pentru ţara lor. Vor reuşi”, a apreciat Juncker.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.