Alfa Romeo va produce o nouă super-maşină, cu o putere a motorului de cel puţin 700 de cai putere, cu care va concura Portche, Ferrari şi McLaren, relatează Bloomberg.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Viitorul coupe 8C va fi echipat cu un motor turbo care va avea tracţiune integrală, electrică. Producţia totală a motorului va fi de cel puţin 700 de cai putere, urmând ca bolidul să accelereze de la 0 la 60 de mile pe oră în mai puţin de 3 secunde. Compania nu a precizat care va fi viteza maximă a modelului 8C.

Fiat, compania care deţine Alfa Romeo, a mai anunţat vineri că va lansa mai multe SUV-uri şi încă un model ”specializat”, un coupe bazat la automobilul Giulia, numit GTV.

Super-maşina 8C pare să fie un pas destul de mare pentru un brand care tocmai revine în forţă pe piaţa americană, dominată de SUV-uri şi crossovere de lux.

Majoritatea celor opt maşini promise de Alfa pentru a fi comercializate pe piaţa americană în următorii ani sunt de dimensiuni maari. Anul trecut, sedanul Giulia şi SUV-ul Stelvio au primit note mari în rândul cumpărătorilor şi analiştilor, aşa că este de aşteptat ca brandul să continue să producă modele noi pentru a concura cu Macan, cel mai vine vândut model al Porsche, şi cu automobilul F-Pace al Jaguar.

Vânzările globale ale Alfa Romeo oferă o bază solidă pentru inovaţii, înregistrând o creştere de peste 160% în ultimii cinci ani, la 170.000 de unităţi aşteptate pentru 2018, faţă de 66.000 comercializate în 2014. În 2018, 16% din vânzările totale ale Alfa Romeo ar urma să aibă loc în America de Nord, în timp ce în 2013 compania nu a vândut automobile noi în regiune.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.