Alro, unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integraţi pe verticală, din Europa, după capacitate, a reciclat anul trecut aproape 80.000 de tone de resturi şi deşeuri de aluminiu, înregistrând o creştere de 46% faţă de 2013 şi de aproape 20% faţă de nivelul din 2016. În ultimii cinci ani, Alro a reciclat peste 300.000 de tone de deşeuri de aluminiu, suficient pentru a produce 30 de milioane de biciclete, arată datele prezentate joi de companie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alro a publicat primul său Raport consolidat de Sustenabilitate pentru anul financiar 2017.

"Rămânem cu adevărat devotaţi faţă de obiectivele Strategiei de Sustenabilitate a Asociaţiei European Aluminium şi luăm foarte în serios grija faţă de mediu. Reducerea impactului activităţilor noastre asupra mediului, utilizarea eficientă a resurselor şi eficienţa energetică se numără printre angajamentele noastre cele mai puternice de pe întreg parcursul lanţului valoric al aluminiului”, a declarat Marian Năstase, preşedintele Consiliului de Administraţie al Alro.  

Grupul Alro implementează măsuri pentru reducerea consumului de energie în procesul de producţie a aluminiului.

”În plus, operează o unitate de producţie care utilizează deşeuri de aluminiu, ceea ce permite reducerea suplimentară a consumului de energie şi contribuie activ la reciclare, aluminiul fiind un metal extrem de maleabil şi foarte reciclabil, care poate fi refolosit la nesfârşit. Mai mult decât atât, grupul vizează maximizarea oportunităţilor de reutilizare sau reciclare a tuturor deşeurilor pentru a minimiza impactul acestora. În acest fel a reuşit, spre exemplu, să recicleze aproximativ 81% din cantitatea totală de deşeuri periculoase pe care le generează şi să valorifice aproape 15% dintre acestea”, arată datele companiei.

 Investiţiile Alro în cadrul programului de reciclare a aluminiului au susţinut, de asemenea, strategia grupului de a reduce consumul de energie electrică, dar şi amprenta sa ecologică.

În plus, investitiile Alro de peste şase milioane de euro în tehnologie eficientă energetic au condus la o reducere semnificativă a consumului de energie, cu aproape 1.000 de TJ, în ultimii cinci ani.

”Datorită investiţiilor constante şi îmbunătăţirii eficienţei energetice în cadrul întregului grup, celelalte filiale au raportat, la rândul lor, rezultate îmbunătăţite. Astfel, Alum a realizat o reducere a intensităţii energetice de 15,77%, în 2017, faţă de nivelul din 2013, în timp ce Vimetco Extrusion a obţinut o reducere a intensităţii energetice de 25,77%, iar SMHL a obţinut o reducere remarcabilă de 66,67% faţă de nivelul din 2013”, spun oficialii Alro.

 În plus, principalele filiale ale grupului au investit în reducerea consumului de apă, în punerea în funcţiune a staţiilor de tratare şi recirculare a apei, realizând o reducere combinată cu peste 1,7 milioane mc, ceea ce reprezintă consumul anual al unui oraş cu peste 270.000 de locuitori.

„Sustenabilitatea se află în centrul acţiunilor noastre şi ne străduim constant să ne îmbunătăţim eficienţa energetică, emisiile şi consumul de apă. Din fericire, aluminiu este un metal extrem de maleabil şi foarte reciclabil, care poate fi refolosit la nesfârşit, prin urmare, folosim mult material reciclat la fabricarea produselor noastre”, a declarat Gheorghe Dobra, director general al ALRO.

El spune că obiectivul de “Zero accidente în muncă” rămâne una dintre priorităţile majore ale Alro.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.