Gadgeturile zilelor noastre consuma energie intr-un ritm ametitor. Fie ca e vorba de smartphone, tableta, smartwatch sau consola de gaming portabila, nevoia de reincarcare ne insoteste constant. In cazul in care nu putem gasi surse de alimentare cu electricitate in imediata apropiere, ca-n ipostaza unei iesiri la munte, unei zile la plaja sau la piscina ori in eventualitatea unei calatorii lungi cu avionul/trenul, beculetele rosii ale device-urilor vor avertiza si ecranele se vor stinge.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Putem evita aceasta situatie neplacuta prin folosirea unei baterii externe. Astfel, in loc sa introducem cablul de incarcare al telefonului in laptop sau in transformatorul care se conecteaza la priza, il bagam intr-o baterie externa. Pana aici este simplu, insa putem constata ca unele powerbank-uri nu ne satisfac nevoile din unul sau chiar mai multe puncte de vedere. 

Primul considerent pe care il vom avea in minte la alegerea bateriei externe este capacitatea acesteia. Bateriile device-urilor noastre, ca si bateriile externe, au o capacitate maxima ce este masurata in miliAmperi ora (mAh). Acesta este detaliul care ne va spune de cata energie avem nevoie atunci cand achizitionam o baterie externa. Sa spunem ca avem un smartphone cu o capacitate de 3100 mAh si o tableta cu bateria de 5000 mAh. Pentru a le incarca pe ambele, ne vom orienta catre o baterie externa cu o capacitate de peste 8100 mAh, pentru ca prin transfer se pierde 40% din energia bateriei. . Si atunci, in aceasta situatie, indicat ar fi sa luam  o baterie externa de 11000 mAh. Bineinteles, nu ar trebui sa ne surprinda faptul ca greutatea bateriei externe si capacitatea sa vor fi direct proportionale. Daca o baterie de 2500 mAh poate depasi cu putin dimensiunile unui ruj, o baterie externa de 20000 mAh va fi un accesoriu cu dimensiuni ce le vor depasi pe cele ale smartphone-ului. Cat despre greutate, un power bank de mare capacitate se va situa in jurul valorii de 500 de grame.

Alt detaliu de care trebuie sa tinem cont in identificarea bateriei externe potrivite este viteza de incarcare, tradusa prin amperajul la incarcare. Astfel, vom vedea modele care ofera 1 amper (A) si altele care dispun de 2,1 amperi. Diferenta dintre aceste doua valori, in cazul in care telefonul pe care dorim sa il incarcam permite incarcarea la 2,1A , este timpul de incarcare de doua ori mai scurt in cazul alimentarii la 2,1A.

Un aspect important pentru cei care vor sa incarce simultan mai multe gadgeturi este si numarul de porturi (iesiri/conectori) pe care ii ofera bateria externa. Practic, daca ai telefonul la incarcat si doresti sa oferi si persoanei cu care calatoresti acelasi beneficiu, vei avea nevoie de o baterie externa cu doua sau mai multe porturi USB.

Datorita faptului ca sunt la mare cautare, bateriile externe au inceput sa ofere si beneficii si caracteristici specifice. Astfel, ne putem orienta catre o baterie externa care se alimenteaza de la panoul solar ce o acopera, catre una cu lanterna si display LCD, alta cu protectie la socuri si lovituri, ori una dustproof si waterproof. Pentru a putea alege dintr-o gama larga de baterii externe si de a profita de promotiile si reducerile de sezon, intra acum pe Gadgetworld.ro si gaseste powerbankul perfect pentru tine!

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.