Elon Musk, CEO Tesla (TSLA) şi SpaceX, acuză mass media că sunt necinstite şi vrea să creeze un serviciu care să evalueze credibilitatea unor jurnalişti şi a unor buletine de ştiri, a anunţat el miercuri într-o serie de mesaje publicate pe Twitter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Voi crea un site în care publicul va putea evalua adevărul celor publicate şi unde va putea urmări scorul de credibilitate de-a lungul timpului al fiecărui jurnalist, editor sau publicaţie", a scris el pe Twitter. 

El a spus că serviciul se va numi "Pravda", cuvânt care în limba rusă înseamnă "adevăr" şi care a fost şi numele ziarului central al Partidului Comunist din Uniunea Sovietică. 

Ideea lui Musk a stârnit îngrijorare din cauză că reputaţia trusturilor de ştiri şi a reporterilor ar putea fi determinată de ceea ce ar putea constitui o manipulare facilă a votului online. 

Decizia lui Elon Musk vine după jurnaliştii au criticat Tesla pentru că nu a respectat promisiunile legate de producţia automobilului Model 3, a pierdut directori de top şi pentru controversele cu Guvernul american cu privire investigaţiile în urma accidentului unui automobil cu autopilot.  

La începutul săptămânii, influenta revistă americană Consumer Reports a anunţat că nu va recomanda automobilul Tesla Model 3 din cauza numeroaselor defecte, afirmând că maşina frânează mai lent decât o camionetă, anunţ care a temperat creşterea acţiunilor companiei condusă de miliardarul Elon Musk. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.