Prefectul judeţului Buzău, Carmen Ichim, se declară nemulţumită de stadiul lucrărilor de reabilitare a podului de la Mărăcineni, obiectiv strategic care leagă Moldova de Capitală. La o lună de la startul lucrărilor, şeful Prefecturii Buzău spune că folosirea unui număr redus de muncitori de către firma constructoare a generat întârzieri pe fiecare etapă a proiectului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La o lună de la startul lucrărilor la podul metallic de la Mărăcineni, din judeţul Buzău, prefectul Carmen Ichim i-a convocat pe reprezentanţii firmei de construcţii, ai firmei de proiectare, Secţiei de Drumuri Naţionale, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Buzău, precum şi pe dirigintele de şantier într-o şedinţă de analiză a stadiului lucrărilor la acest important obiectiv. 

Prefectul şi-a exprimat nemulţumirea cu privire la ritmul de până acum al lucrărilor, apreciind că folosirea unui număr redus de muncitori a generat întârzieri pe fiecare etapă a proiectului. 

Firma de construcţii a dat asigurări că va recupera aceste întârzieri prin suplimentarea forţelor, astfel ca în afară de lucrătorii care se vor ocupa de sablarea şi vopsirea structurii metalice, să aloce permanent un număr de 20 de muncitori pentru repararea plăcilor betonate şi turnarea unei şape noi, înaintea operaţiunii finale de asfaltare.

Totodată, prefectul Judeţului Buzău a mai cerut reprezentanţilor ITM şi SDN Buzău să verifice zilnic dacă firma constructoare îşi respectă obligaţiile asumate în urma discuţiilor iar dirigintele de şantier urmează să prezinte săptămânal un raport cu privire la stadiul lucrărilor.

Podul de la Mărăcineni, sensul de mers dinspre Râmnicu Sărat spre Buzău, a fost închis, luna trecută,  podul fiind supus unor ample lucrări de reparaţii, timp de circa 130 de zile, potrivit proiectului iniţial.  În acest interval, traficul este preluat de celălalt pod, circulaţia desfăşurându se semaforizat şi sub indicaţia poliţiştilor de la Serviciul Rutier, care zilnic sunt în zonă în număr foarte mare. Chiar şi aşa zilnic, atât dimineaţa cât şi duppă amiaza, când oamenii ies de la serviciu, în zonă se formează coloane de maşini care se întind pe kilometri întregi  Aceeaşi situaţie este şi pe drumul judeţean care se intersectează cu şoseaua europeană, drum pe care vin spre Buzău navetiştii din Mărăcineni şi localităţile din jur.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.