Mark Zuckerberg, fondator şi CEO Facebook, a declarat, marţi, în deschiderea audierii sale la Parlamentul European, în contextul Cambridge Analytica, că siguranţa utilizatorilor platformei de socializare va fi întotdeauna mai importantă pentru el şi echipa lui decât profitul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Zuckerberg a făcut referire la mai multe schimbări pe care compania le-a făcut sau le-a promis în urma izbucnirii scandalului Cambridge Analytica. Între aceste schimbări, el a menţionat: limitarea volumului de date pe care le pot colecta aplicaţiile, sfătuirea utilizatorilor să verifice setările privitoare la siguranţa aplicaţiilor pe care le folosesc şi anchetarea tuturor aplicaţiilor care au primit multe date ale utilizatorilor înainte de izbucnirea acestui scandal.

Întâlnirea, la care participă şi Preşedintele şi raportorul comisiei LIBE, are loc în aceeaşi săptămână în care intră în vigoare noul Regulament General privind Protecţia Datelor (GDPR), act care fixează un nou standard general pentru protecţia datelor consumatorilor.

Iniţial, această întâlnire ar fi trebuit să aibă loc în spatele uşilor închise, dar majoritatea liderilor din Parlamentul European au fost de acord să ceară preşedintelui PE, Antonio Tajani, ca audierea lui Mark Zuckerberg să fie transmisă live. Tajani l-a invitat pe Zuckerberg la această audiere, spunând că cei 2,7 de milioane de cetăţeni europeni care au fost afectaţi în urma scandalului Cambridge Analytica merită o explicaţie completă.



Preşedintele Tajani a avut o întâlnire bilaterală cu Mark Zuckerberg la ora 19.00 (ora României), premergătoare celei din Conferinţa Preşedinţilor. Rezultatele întâlnirii vor fi comunicate de Tajani după Conferinţa Preşedinţilor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.