Vicepremierul Viorel Ştefan a afirmat luni, întrebat despre proiectul privind modificarea Pilonului II de pensii, că nu există niciun proiect privind suspendarea contribuţiilor, iar Guvernul nu a iniţiat niciun demers pentru a modifica Pilonul II. De asemenea, el a spus că îl bucură faptul că se discută despre acest subiect în spaţiul public.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Poziţia mea in legătură cu Pilonul II este făcută publică. (...) Nu există niciun alt proiect, nu există nicio altă concluzie, există doar foarte multă preocupare în dezbaterea publică, ceea ce pe mine mă bucură că se discută despre acest subiect, dar reiterez faptul că Guvernul nu a iniţiat niciun demers in sensul modificării regimului la Pilonul II”, a spus Viore Ştefan, la Parlament.

Guvernul vrea să suspende plata contribuţiilor pentru pensiile administrate privat - Pilonul II - în perioada 1 iulie – 31 decembrie, potrivit unui proiect de lege publicat în programul legislativ al Guvernului României pentru acest an, perioada mai – decembrie. Proiectul care vizează suspendarea plăţii contribuţiilor pentru pensiile administrate privat, Pilonul II, în perioada 1 iulie – 31 decembrie, este o propunere a Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză (CNSP), dar aceasta nu va fi pusă în aplicare, a susţinut, duminică, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu. În plus, ea a spus că legea pensiilor va fi pusă în dezbatere la finalul actualei sesiuni parlamentare, cel mai probabil în luna iulie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.