Deputatul ALDE Varujan Vosganian, fost ministru al Finanţelor, a declarat luni pentru News.ro că nu s-a discutat niciodată în Coaliţia PSD-ALDE despre modificări în legătură cu Pilonul II de pensii, iar dacă totuşi s-ar decide asta, ALDE ar fi împotrivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Am o părere foarte bună pentru că după opinia mea proiectul ăsta nu există. Eu nu l-am văzut niciodată. Am auzit că există pe un document de la Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul, dar eu nu numai că nu l-am văzut niciodată, dar între ALDE şi PSD nu a fost niciodată o discuţie pe tema asta şi dacă ar fi, noi oricum am fi împotrivă. Eu am înfiinţat Pilonul II de Pensii şi are o fructificare destul de bună, are până acum o capitalizare de aproape 45 de miliarde de lei şi este singura soluţie care să atenueze efectele valului demografic al pensiilr, mă refer la cei care acum au în jur de 50 de ani şi care vor ieşi la pensie în 10-15 ani şi care sunt cu merit mai mult decât alţii”, a declarat Varujan Vosganian pentru News.ro.

Guvernul vrea să suspende plata contribuţiilor pentru pensiile administrate privat - Pilonul II - în perioada 1 iulie – 31 decembrie, potrivit unui proiect de lege publicat în programul legislativ al Guvernului României pentru acest an, perioada mai – decembrie. Proiectul care vizează suspendarea plăţii contribuţiilor pentru pensiile administrate privat, Pilonul II, în perioada 1 iulie – 31 decembrie, este o propunere a Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză (CNSP), dar aceasta nu va fi pusă în aplicare, a susţinut, duminică, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu. În plus, ea a spus că legea pensiilor va fi pusă în dezbatere la finalul actualei sesiuni parlamentare, cel mai probabil în luna iulie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.