Nunta prinţului Harry cu Meghan Markle a fost urmărită, sâmbătă, de aproximativ 18 milioane de telespectatori britanici, potrivit The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Postul BBC One, care a transmis evenimentul de la Windsor între orele 09.00 şi 14.00, a fost urmărit în medie de 8,7 milioane de telespectatori pe parcursul celor cinci ore, cu un vârf de 13,1 milioane de telespectatori în jurul orei locale 12.30, la jumătatea ceremoniei religioase.

Rivalul comercial, ITV, care a efectuat transmisiuni între orele 09.25 şi 15.00, a fost urmărit de o medie de 2,5 milioane de telespectatori, cu un vârf de 3,6 milioane de telespectatori, după ora locală 13.00, când cuplul regal a plecat de la Capela St. George.

Sky News, Sky One şi BBC News au avut în jur de jumătate de milion de telespectatori.

Cifrele sunt mai scăzute decât cele înregistrate de nunta prinţului William cu Kate Middleton, în 2011, dar pentru BBC a fost cel mai urmărit program de televiziune de anul acesta.

Nunta ducilor de Cambridge a fost urmărită de 18 milioane de telespecatori doar pe BBC One, cărora li s-au adăugat 5 milioane, pe ITV.

Finala Cupei Angliei, care a avut loc tot sâmbătă, a fost urmărită de 6,7 milioane de telespectatori, cu un vârf de 8,7 milioane.

Nunta prinţului Harry a fost urmărită şi de aproximativ 4 milioane de australieni. 

Cifrele audienţei înregistrate în Statele Unite vor fi transmise duminică după-amiază.

La nivel global, scrie The Guardian, numărul oamenilor care au urmărit evenimentul, deşi greu de estimat, a fost de câteva sute de milioane.

Cele zece ziare britanice care apar duminica au scris, în total, 282 de pagini pe acest subiect.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.