Aproape 300 de kilograme de peşte, trei ambarcaţiuni şi zeci de unelte de pescuit au fost confiscate de poliţişti în Delta Dunării şi pe Marea Neagră, în urma unor controale pe apă pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei Române, în ultima săptămână poliţiştii Serviciului de Poliţie Delta Dunării au făcut mai multe controale pe apă, atât în Deltă, cât şi pe Marea Neagră, pentru prevenirea şi combaterea comerţului ilegal cu produse piscicole şi a pescuitului ilegal.

În urma verificărilor, poliţiştii au constatat şase infracţiuni, şase persoane, toate prinse în flagrant delict, fiind cercetate.

Au fost date cinci amenzi pentru încălcările legale privind pescuitul şi acvacultura, în valoare de 500 de lei şi au fost confiscate aproape 300 de kilograme de peşte proaspăt, trei ambarcaţiuni şi trei motoare de ambarcaţiuni şi zeci de unelte de pescuit.

Astfel, în 17 mai poliţiştii din Deltă au depistat pe lacul Sinoe o ambarcaţiune cu motor în care se aflau doi bărbaţi care scoteau din apă unelte de pescuit tip setci. Aceştia au fugit spre mal când poliţiştii i-au somat, aruncând în apă uneltele de pescuit cu peşte prins în ele. Unul dintre bărbaţi, care nu avea certificat sau brevet pentru a conduce ambarcaţiuni, a fost reţinut. De asemenea, din apă au fost scoase 12 plase de pescuit tip setci monofilament cu 73 de kilograme de caras, în timp ce ambarcaţiunea şi ramele folosite au fost ridicate. Peştele a fost predat unei societăţi comerciale pentru a-l vinde şi pentru a fi recuperat prejudiciul creat.

Vineri, poliţiltii au depistat alţi doi bărbaţi care pescuiau pe Dunăre, cu o lavă din setci din plasă monofilament, într-o ambarcaţiune cu motor.

Bărbaţii au fost prinşi în flagrant, având nouă kilograme de rizeafcă. Peştele a fost confiscat şi oferit unei societăţi comerciale pentru a-l vinde. Pe numele bărbaţilor au fost deschise dosare penale, iar ambarcaţiunea, motorul şi ramele au fost indisponibilizate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.