Cea de-a şasea ediţie a East European Comic Con a debutat vineri, când mii de oameni au ajuns la Romexpo pentru a testa cele mai noi jocuri şi aplicaţii, dar şi pentru a-şi etala costume desprinse din serialele şi benzile desenate preferate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Numeroşi fani şi-au luat brăţările de la intrarea în spaţiul expoziţional cu patru ore înainte de deschidere, au povestit organizatorii pentru News.ro. 

În pavilionul B1 sunt zeci de standuri - expozanţi, sponsori - şi zona de gaming.

Nyx oferă machiaje gratuite, dar şi produse profesionale la vânzare, HBO a adus un escape room, o scenă din „Westworld” şi binecunoscutul tron din „GOT”, în zona dedicată interacţiunii cu actorii, zeci de persoane aşteptau vineri să se fotografieze cu Jim Beaver („Supernatural”, „Deadwood”). Alături, zona dedicată autografelor.

Sâmbătă vor fi prezenţi la EECC actorii Daniel Gillies, Chris Rankin, Staz Nair şi Gethin Anthony, iar Andrew Scott se va alătura lor duminică.

Pentru o fotografie cu Jim Beaver, fanii plătesc circa 70 de lei, iar un autograf al lui are preţul ceva mai mic, însă în cazul lui Daniel Gillies, unul dintre actorii principali din „The Originals”, preţul plătit pentru autograf şi fotografie ajunge la aproximativ 400 de lei. Giancarlo Esposito şi-a anulat prezenţa pe ultima sută de metri, iar Gillies a fost disponibil, însă la un preţ mai mare. 

În schimb, fanii lui Chris Rankin („Harry Potter”) nu vor fi nevoiţi să plătească pentru a se fotografia cu el. Kaufland a sponsorizat un număr de 800 de fotografii, iar sâmbătă actorul va fi asaltat de fani.

Cât priveşte panel-urile, ele intră în preţul biletului sau abonamentului.

Pe aleea artiştilor, câteva standuri cu printuri şi obiecte promoţionale. David Lloyd (unul dintre cei doi creatori ai benzii desenate, ecranizate ulterior, „V for Vendetta”) se întâlnea deja cu admiratorii, iar mulţi fani aşteptau să discute şi cu Maya & Yehuda Devir - cunoscuţi pentru ilustraţiile ingenioase ale vieţii lor de zi cu zi.

Cât priveşte zona de gaming, oferta este un largă - de la boardgames la jocuri de strategie şi rhythm games, precum „Guitar Hero”.

În plus, o scenă va găzdui competiţii - jocuri, pe echipe, cu premii până la 1.000 de euro.

Dintre toate abonamentele, 94% au fost vândute.

În pavilionul C1 vor fi organizate panel-urile şi competiţiile de cosplay. EECC va găzdui trei finale naţionale pentru concursuri europene de cosplay. Câştigătorii vor ajunge la finale din Anglia, Olanda şi Franţa.

Food court-ul este amenajat în afara ariei unde accesul se face pe bază de bilet o abonament, aşadar el este deschis oricui.

East European Comic Con va avea loc până duminică, la Romexpo. Accesul se poate face între orele 10.00 şi 20.00, sâmbătă, şi 10.00 - 19.00, duminică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.