Un nou atentat cu exploziv sau ”cu otravă” a fost dejucat în Franţa, unde au fost arestaţi doi fraţi de origine egipteană, a anunţat vineri ministrul francez de Interne Gérard Collomb, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Două persoane de origine egipteană se pregăteau să comită un atentat, fie cu exploziv, fie cu ricină, o otravă (...) foarte puternică”,a declarat ministrul la BFMTV.

”Ei aveau tutoriale care indicau cum să fabrice otrăvuri pe bază de ricină”, a continuat el, anunţând că cei doi bărbaţi comunicau pe mesageria croptată Telegram.

”Arestarea a avut loc în al XVIII-lea arondisment parizian”, a declarat pentru AFP o sursă apropiată anchetei, precizând că unul dintre bărbaţi ”recunoaşte că a vrut să treacă la fapte”.

Potrivit acestei surse, arestare a avut loc vineri, pe 11 mai, cu o zi înainte de atentatul cu cuţitul comis la Paris de către Khamzat Azimov, un jihadist franco-rus care a ucis o persoană şi a rănit alte cinci în cartierul Opéra.

Un prieten al atacatorului, Abdul Hakim A., un franco-rus în vârstă de 20 de ani, a fost inculpat în legătură cu o ”asociere teroristă de răufăcători în vederea pregătirii unor infracţiuni vizând aducerea de atingere unor persoane”.

Două femei tinere - apropiate lui Abdul Hakim A. - au fost de asemenea reţinute în cadrul unei proceduri judicare cu privire la un asasinat şi tentativă de asasinate în legătură cu o întreprindere teroristă.

La sfârşitul lui martie, premierul Edouard Philippe a anunţat că 51 de atentate au fost dejucate începând din ianuarie 2015.

Franţa a intrat în era violenţei jihadiste în ianuarie 2015, prin atentate care au vizat săptămânalul satiric Charlie Hebdo, o poliţistă municipală la Montrouge şi la un supermarket cu specific evreiesc la Paris, soldate cu 17 morţi.

Atacul comis sâmbătă la Paris a crescut la 246 bilanţul persoanelor ucise de la începutul acestui val de atentate jihadiste în Franţa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.