Sezonul de competiţii de yachting din România se deschide în acest weekend, cu regata Setsail Black Sea. La regata Setsail Black Sea sunt aşteptate peste 30 de ambarcaţiuni din România şi Bulgaria, care şi-au anunţat prezenţa la startul celor două zile de curse, la Marina Limanu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aflată la a 3-a ediţie, regata Setsail Black Sea stabileşte noi standarde atât în ceea ce priveşte nivelul competiţiei de yachting în România, cât şi al evenimentelor organizate la ţărm afterrace.

Ne bucurăm să contribuim în continuare la creşterea yachtingului de competiţie în România. Dacă în urmă cu 4-5 ani la startul unei competiţii de yachting erau aprox. 15-20 de ambarcaţiuni, astăzi se strâng peste 30 de ambarcaţiuni, din ce în ce mai performante şi cu echipaj din ce în ce mai pregătit. Câteva dintre ambarcaţiuni, printre care şi ambarcaţiunea Setsail, Farr 40, mândria şcolii noastre, se antrenează şi pentru competiţii internaţionale. Depăşim astfel prin această prezenţă consistentă, ţări cu tradiţie în lumea yachting-ului precum Italia, Croaţia sau chiar Grecia. Suntem de asemenea bucuroşi că un număr din ce în ce mai mare de spectatori şi amatori urmăresc cursele, şi din ce în ce mai mulţi sponsori susţin dezvoltarea acestui sport în România.”, declară Ovidiu Drugan, director al Şcolii de yachting SetSail, organizatorul regatei SetSail Black Sea.

Program:

Regata Setsail Black Sea va avea trei zile de competiţie intensă.

Vineri, 18 mai, este planificată cursa offshore de 60 de mile care ia startul aproape de Portul Mangalia, începând cu ora 8:30.

Sâmbătă, 19 mai sunt planificate patru curse inshore, începând cu ora 11:00. Duminică, 20 mai, cursele inshore iau startul la ora 10:00.

Premierea are loc la ora 17:00, duminică, 19 mai.

 

Video ediţii anterioare:

2017

https://www.youtube.com/watch?v=Uss0ij86nrQ

https://www.youtube.com/watch?v=OCYKRsUgZ3Q

2016

https://www.youtube.com/watch?v=Wkv4T82cLfk

https://www.youtube.com/watch?v=a2Jhfl8Hujo

 

Despre SetSail, şcoala de navigaţie pentru conducători de ambarcaţiuni de agrement, fondată de Sorin Drugan

Şcoala de yachting SetSail transformă oameni obişnuiţi în navigatori pasionaţi. Cursurile teoretice se desfăşoară în Bucureşti. Instructorii SetSail, majoritatea lupi de mare, specialişti în domeniul predat, transformă orele de curs în experienţe captivante.

"Când am deschis şcoala de navigaţie, acum 8 ani, yachtingul era un sport practicat într-o castă mai degrabă restrânsă. Ne-am propus să promovăm acest sport complex şi să contribuim la dezvoltarea comunităţii de yachting prin cursuri de yachting şi regate. Avem deja peste 1.300 de elevi, dintre care mulţi ne sunt colegi de echipaj, competitori sau chiar instructori în şcoală.", a declarat Ovidiu Drugan, director SetSail.

https://setsail.ro/ , https://www.facebook.com/setsail.nauticschool/

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.