Federaţia Argentiniană de Fotbal şi-a cerut scuze după ce forul a publicat zilele trecute un ghid pentru Cupa Mondială în care există şi sfaturi pentru cucerirea rusoaicelor, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Ce trebuie să faci pentru a avea o şansă în faţa unei rusoaice”, este titlul unei rubrici a ghidului având ca temă limba şi cultura Rusiei. În ghid se menţionează că rusoaicelor le plac bărbaţii curaţi şi bine îmbrăcaţi, nu le place să fie văzute ca obiecte, urăsc bărbaţii plictisitori şi evită persoanele care văd doar aspectele negative ale vieţii. În plus, argentinienii care fac deplasarea în Rusia pentru Cupa Mondială sunt sfătuiţi să fie originali în dialogurile cu rusoaicele, să nu pună întrebările clasice şi să ofere informaţii despre ei. “Aminteşte-ţi că multe dintre ele nu îţi cunosc ţara, astfel că ai un avantaj faţă de bărbaţii ruşi, eşti ceva nou şi diferit”, se precizează în ghid.

“În urma unei anchete interne s-a ajuns la concluzia că acea parte a ghidului s-a publicat din greşeală. Nu reflectă gândirea Federaţiei Argentiniene de Fotbal (AFA) şi nici opinia preşedintelui forului, Claudio Tapia, sau cea a directorilor federaţiei”, se arată într-un comunicat al federaţiei argentiniene.

Claudio Tapia a vizitat institutul cultural Russia House, aflat la Buenos Aires, pentru a-şi cere scuze personal pentru gafa semnalată de presa internaţională.

Potrivit presei, ghidul, cu fragmentul controversat, le-a fost prezentat jucătorilor, stafului federaţiei şi reprezentanţilor mass-media, în această săptămână, la un forum despre Cupa Mondială.

Peste 40.000 de argentinieni au cumpărat bilete pentru meciuri din cadrul turneului din Rusia, care va începe la 14 iunie.

Naţionala Argentinei va juca în grupa D, din care fac parte şi Islanda, Croaţia şi Nigeria.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.