Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a depus joi o plângere la Parchetul de pe lângă Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) împotriva premierului Viorica Dăncilă, acuzând-o, printre altele, de înaltă trădare şi uzurparea funcţiei publice, în legătură cu mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim. Orban a spus că a depus o sesizare şi împotriva lui Liviu Dragnea, considerând că este o obligaţie morală a sa: "Nu am putut să mă fac că nu văd cum România este făcută praf de un clan de pigmei obişnuiţi să se joace în nisip cu lopăţica pe malul lacului Belina. Am depus această sesizare pentru că am considerat necesar ca cineva să sesizeze aceste fapte". Întrebat despre acest demers, liderul PSD, Liviu Dragnea, aflat la Buzău la manifesările prilejuite de Ziua Eroilor, le-a spus jurnaliştilor să nu îl pună să vorbească despre oameni care nu au nici o legătura cu eroii. Ulterior, liderul PSD a calificat plângerea drept ”o tentativă de lovitură de stat”, ”o acţiune violentă, nedemocratică, neconstituţională a lui Iohannis şi a celor care îl susţin de a bloca un Guvern” şi a afirmat că orice persoană care susţine acest demers va fi complice la diferite infracţiuni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Dragnea, despre plângerea penală făcută de liderul PNL: O tentativă de lovitură de stat; o acţiune violentă, nedemocratică, neconstituţională a lui Iohannis şi a celor care îl susţin de a bloca un Guvern
CITEȘTE ȘI Rovana Plumb: Prin plângerea depusă împotriva premierului, "PNL devine oficial şi indubitabil o unealtă a unor interese oculte"

UPDATE Tăriceanu, despre plângerea penală: Este o componentă care denotă o fază de nebunie

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, joi seară, la Antena 3, că acţiunea preşedintelui PNL, Ludovic Orban, este ”un demers deliberat”, dar afirmă că ”denotă o fază de nebunie”. Tăriceanu a susţine că plângerea lui Orban se referă la ”o serie de opţiuni politice pe care primul ministru şi Guvernul care îl conduce le-a luat”.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, joi seară, la Antena 3, că plângerea penală depusă de liderul PNL împotriva premierului este ”un demers deliberat”.

”Evident că este un demers deliberat din partea liderului PNL. Acum, sigur, nu mă pot abţine să îmi pun întrebarea: care este resortul acestui demers? Este rezultatul limitelor de gândire pe care le are - şi aşa crede că se duce acţiunea în politică -, este o componentă care denotă o fază de nebunie, în momentul în care mintea îţi derapează grav, sau este, poate, o acţiune care face parte dintr-un plan bine alcătuit”, a declarat Tăriceanu.

Acesta a explicat că demersul seamănă cu cel făcut în 2015 şi care a dus la demisia premierului de atunci, Victor Ponta.

UPDATE - Orban: Am despus sesizare la PICCJ împotriva Vioricăi Dăncilă şi a lui Liviu Dragnea pentru că nu am putut să mă fac că nu văd cum România este făcută praf de un clan de pigmei

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, joi, la Iaşi, că a despus o sesizare la Parchetul de pe lângă Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) împotriva premierului Viorica Dăncilă şi a liderului PSD Liviu Dragnea, pentru că nu a putut să se facă că nu vede ”cum România este făcută praf de un clan de pigmei obişnuiţi să se joace în nisip cu lopăţica pe malul lacului Belina.

”Am depus o sesizare la PICCJ privind anumite fapte săvârşite de Viorica Dăncilă, dar şi de preşedintele Liviu Dragnea. Această sesizare este depusă de mine, Ludovic Orban, în calitate de cetăţean al României. Am considerat o obligaţie morală pentru mine. Niciodată nu am acceptat să închid ochii, să tac, să fiu pasiv, atunci când am constatat lucruri grave care afectează interesele fundamentale ale României, iar ceea ce se întâmplă de o bună bucată de vreme riscă să distrugă orice urmă de credibilitate a României pe plan extern, riscă să dinamiteze punţi care au fost construite în zeci de ani de România şi alte ţări, de asemenea riscă să pună în pericol interese fundamentale ale României care sunt puse pe tarabă ca la talcioc de Dragnea şi de acoliţii lui pentru diferite interese de natură personală”, a declarat Ludovic Orban.

El a adăugat că aceasta este ”firea” sa şi nu a putut să stea pasiv.

”Nu am putut să mă fac că nu văd cum România este făcută praf de un clan de pigmei obişnuiţi să se joace în nisip cu lopăţica pe malul lacului Belina. Am depus această sesizare pentru că am considerat necesar ca cineva să sesizeze aceste fapte. Eu nu am calitatatea, nu sunt eu procuror, nu eu hotărăsc dacă cineva este sau nu este vinovat. Pe de altă parte, acolo este vorba de nişte fapte care pot să ridice temeinice semne de întrebare cu privire la încadrarea acestor fapte ca posibile infracţiuni - de exemplu, difuzarea de informaţii cu caracter secret, nepublice, care nu sunt destinate publicităţii, de exemplu, uzurparea de funcţie, de exemplu ascunderea de informaţii către preşedinte, informaţii care pot să afecteze interesele statului român”, a mai afirmat preşedintele PNL. 

Ludovic Orban a spus că nu cunoaşte decât din surse publice ceea ce s-a întâmplat, dar că lucrurile trebuie lămurite.

Ludovic Orban a depus plângere penală la Parchetul General împotriva premierului Dăncilă pentru înaltă trădare şi uzurparea funcţiei publice în legătură cu mutarea Ambasadei României în Israel

Plângerea penală împotriva premierului Viorica Dăncilă a fost depusă joi la Parchetul General, au declarat pentru News.ro surse politice.

Liderul PNL o acuză pe Dăncilă de "înaltă trădare, uzurparea funcţiei publice, divulgare de informaţii nepublice şi prezentarea cu rea-credinţă de date inexacte preşedintelui României în scopul ascunderii săvârşirii unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului".

Ludovic Orban o acuză pe Viorica Dăncilă că ar fi făcut publice informaţii confidenţiale şi i-ar fi prezentat preşedintelui României informaţii false în legătură cu memorandumul adoptat de guvern pe tema mutării Ambasadei României în Israel.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a fost întrebat despre acest demers la Buzău, unde a participat la manifestările pilejuite de Ziua Eroilor şi de Centenarul Marii Uniri, răspunzând: "Ce pot să comentez la prostia asta? Totuşi, e Ziua Eroilor, nu mă puneţi să vorbesc despre oameni care nu au nici o legătura cu eroii, sincer”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.