Un tribunal din Belgia a decis miercuri că trei foşti miniştri catalani nu vor fi extrădaţi în Spania, făcând referire la erori în mandatele europene de arestare, scrie Politico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tribunalul belgian a refuzat cererea de extrădare deoarece Spania nu a emis noi mandate interne de arestare înainte să activeze mandatele europene, conform rapoartelor media din Belgia.

Foştii miniştri - Meritxell Serret, Toni Comin şi Lluis Puig - au fugit în Belgia alături de preşedintele catalan Carles Puigdemont în octombrie 2017 pentru a evita arestarea după ce au fost implicaţi în organizarea referendumului pentru independenţa Cataloniei. Ei sunt acuzaţi de rebeliune şi folosirea nepotrivită a fondurilor”.

Spania a emis mandate europene de arestare pentru foştii miniştri pentru prima dată în decembrie 2017. Acestea au fost reactivate de un judecător pe 23 martie, fără să fie bazate pe noi mandate de arestare spaniole.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.