Ambasada Palastinei în România a confirmat pentru News.ro că ambasadorul Fuad Kokaly a fost rechemat la Ramallah, precizând că în acestă seară va părăsi România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ambasada Palestinei confirmă rechemarea la Ramallah a ambasadorul Fuad Kokaly. În acestă seară va părăsi România", a comunicat Ambasada Palestinei pentru News.ro.

Conducerea palestiniană din Cisiordania ocupată a anunţat miercuri că-şi recheamă ambasadorii din patru state membre ale Uniunii Europene - între care şi România - care au trimis reprezentanţi la o ceremonie în onoarea deschiderii Ambasadei Statelor Unite la ierusalim.

Cele patru ţări vizate sunt Austria, Ungaria, Cehia şi România, a anunţat Ministerul de Externe al Autorităţii Palestiniene (AP).

Reprezentanţi ai acestor ţări au luat parte la o ceremonie împreună cu delegaţia americană, la sediul Ministerului israelian de Externe, duminică, înainte cu o zi de inaugurarea Ambasadei Statelor Unite la Ierusalim. 

De asemenea, diplomaţi din România, Ungaria şi Cehia au blocat vineri o iniţiativă a Uniunii Europene, lansată de Franţa şi alte state membre UE, care critica relocarea ambasadei Statelor Unite la Ierusalim. În replică, ministrul palestinian de Externe a condamnat poziţia celor trei state, spunând că acţiunea lor va avea consecinţe la toate nivelurile.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.